Nemzetközi foci

Újabb kihívója akadt Blatternek

A jordán herceg is FIFA elnök lenne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ali bin al-Husszein jordán herceg bejelentette, hogy indul a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjáért Joseph Blatterrel szemben.

A 39 éves sportvezető – aki jelenleg a FIFA alelnökeként és a jordániai, illetve a Nyugat-Ázsiai Labdarúgó Szövetség elnökeként is tevékenykedik – elmondta, kollégái biztatására jelölteti magát, mivel sokan kiábrándultak Blatterből, a szervezet 78 éves svájci elnökéből, aki 1998 óta tölti be a posztot.

“Úgy gondolom, eljött az ideje annak, hogy az adminisztratív ellentmondásokkal szemben újra a sport kerüljön az előtérbe. Ez a játék megérdemel egy világszínvonalú vezető testületet” – nyilatkozta Ali bin al-Husszein, aki az etikus és átlátható működésre helyezné a hangsúlyt.

A jordán herceg előtt tavaly a francia Jerome Champagne, a szervezet korábbi főtitkár-helyettese és nemzetközi igazgatója jelentette be, hogy indul az elnöki posztért Blatterrel szemben.

A FIFA-t és az elnököt az utóbbi hónapokban rengeteg bírálat érte a 2018-as orosz, illetve a 2022-es katari világbajnokság helyszínkijelölésével kapcsolatban felmerült korrupciós vádak miatt.

A FIFA május 29-én Zürichben tartja az elnökválasztást.

Olvasói sztorik