Nemzetközi foci

Dárdai Pál nem aggódik

Bár a Hertha BSC számára közel a kiesőhely a Bundesligában, a klubrekorder továbbra is optimista.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német élvonal 13. helyén tölti a téli szünetet a Hertha BSC, amelyet csak egyetlen pont választ el az osztályozós helytől. Vajon mi vár a berliniekre tavasszal? Csúnya csata a kiesés ellen, vagy remegés nélküli, erős félszezon? Ezt a kérdést tette fel a Berliner Kurier a klub ikonjának, utánpótlásedzőjének, a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Dárdai Pálnak.

„Optimista vagyok! Látom, hogy több tennivaló is van, de nem nézek visszafelé. A srácok keményen dolgoztak ősszel, nem lehet őket hibáztatni, de még jobbak lehetnének, ha jobban bíznának egymásban. Természetesen ez egy nehéz év, mert a mezőny fele nagyon közel van egymáshoz. A kölcsönös bizalom a csapaton belül nagyon fontos. Egy jó félszezonnal nagyon gyorsan feljebb lehet lépni néhány helyet” – magyarázta Dárdai Pál.

A szerző felidézi, hogy a magyar sikerkapitány továbbra is rekorder a klubnál, hiszen 286 mérkőzést játszott a Bundesligában, és 44 alkalommal lépett pályára a Bajnokok Ligájában.

„Ez egy tisztességes csapat, sok jó játékossal. Van sztárok, tapasztalt futballisták és fiatalok egyaránt – ez jó keveréket jelent. Csak négy-öt pontot hiányolhatunk az őszi meccsekről. A mi időnkben is volt ilyen. Kilencvenhétben, Jürgen Röber edző idején három-nullra kikaptunk Dortmundban, majd négy-kettőre a Mönchengladbachtól karácsony előtt. A pihenő után azonban nyolc pontot szereztünk az első négy meccsen. Tehát a pofonok is előnyösek lehetnek, csak pozitívan kell gondolkodni. Most mindenki tudja, mit kell tennie.”

Olvasói sztorik