Nemzetközi foci

VIDEÓ: Novothny Soma parádés debütálása

A húszéves támadó két góllal mutatkozott be új klubjában, az olasz harmadosztályú FC Südtirolban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn számoltunk be róla, hogy a Napoli kötelékébe tartozó Novothny Soma az olasz harmadosztályú FC Südtirol együttesében folytatja a pályafutását a tavaszi szezon végéig. A húszéves csatár az ősszel az osztálytárs Mantovában szerepelt szintén kölcsönben, de ott kevés lehetőséghez jutott, így áttette a székhelyét az észak-olaszországi Bolzano városába

Novothny újdonsült csapata kedd délután lejátszotta idei első bajnokiját, amelyen a klub honlapjának tájékoztatása szerint honfitársunk kezdőként kapott szerepet, és nem is akárhogy mutatkozott be. Az Arezzo elleni hazai összecsapáson a magyar légiós csapata már a negyedik percben hátrányba került, de Novothny Soma még az első játékrészben két gólt szerzett és megfordította a mérkőzés állását.

A Südtirol már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és végül egy gólgazdag összecsapáson 4-3-ra nyert. Az fc-suedtirol.com beszámolója szerint a magyar támadónak a góljain kívül is volt több helyzete és végig veszélyesen futballozott. Novothny végigjátszotta a mérkőzést, amelyen tehát nagyszerűen mutatkozott be új csapatában.

Olvasói sztorik