Nemzetközi foci

Győrben gyógyul a fiatal légiós

Az ETO Parkban végzi rehabilitációs tréningjeit Novothny Soma, akinek új vállat „építettek” Olaszországban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A veszprémi születésű, az elmúlt idényeket Olaszországban töltő korosztályos válogatott csatár néhány alkalommal felkereste a győri gyógytornászát, Radó Krisztinát, hogy megfelelő állapotba kerüljön, mire vissza kell térnie Nápolyba. Még nem tudja, hol fog játszani ősszel, de szeretne felnőtt bajnokságban legalább tíz gólig jutni – írja az ETO honlapja.

Radó Krisztina nem csak az ETO labdarúgóival foglalkozik – tavasszal az olimpiai bajnok kajakos Janics Natasa, most a labdarúgó Novothny Soma végez rehabilitációs edzéseket Győrben. A gyógytornász azt mondja: itt minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy a sportolók ideális körülmények között végezhessék sérülésük idején a munkát, és nagy öröm számára, hogy ezt Olaszországból is megerősítették.

Novothny 2012-ben került a Napoli együtteséhez, és bár sokáig úgy tűnt, hogy Rafa Benitez csapatánál tölti majd a teljes idényt, az utolsó pillanatban mégis kölcsönadták. Tavasszal sérült meg, a rehabilitációs munkát pedig júniusban kezdhette el.

– Négy éve műtötték a bal vállamat a sportkórházban, most ismét ezt operálták – mesélte a játékos – A lapockacsontomból vágtak ki, mozaikplasztikával tulajdonképpen egy új vállat építettek nekem Olaszországban. Pontosan emlékszem mindenre, áprilisban történt mindez, az orvosok mondták, hogy eltört az a három csavar, amit a korábbi műtét során kaptam a vállamba. Egy hónapig teljes pihenést írtak elő, csak ezután kezdődhetett a rehabilitáció. Hazaengedtek erre az időre, de háromszor már voltam kontrollvizsgálaton, és mindent rendben találtak, így nagyon bízom abban, hogy amikor július végén újra vissza kell térnem, már együtt edzhetek a csapattal.

– Hol fog játszani ősszel?
– Ez még nem tudom. A Napoli ezen a héten elkezdi a munkát, így ha nem lennék sérült biztos, hogy az első időszakban velük edzenék. Számomra most csak az a fontos, hogy felépüljek, és egy olyan csapatban kaphassak bizonyítási lehetőséget, ahol felnőtt bajnokságban legalább tíz gólt tudok szerezni az idény során. Hogy ez melyik osztály lesz, azt nem tudom, de szeretnék egy támadó szellemű csapat hasznos tagja lenni. Ebben nagy segítségemre volt az ETO és az itteni rehabilitációs stáb, így ezúton is köszönöm nekik, hogy foglalkoztak velem és így itthon is el tudtam végezni azt a munkát, ami a felépülésemhez fontos.

Olvasói sztorik