Nemzetközi foci

A Bundesliga a ligák királya

A német bajnokság szinte minden szakmai jellegű statisztikai adatot tekintve a legjobban áll az öt nagy liga összevetésében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Érdekes és sokatmondó táblázaton összegzi a Statgalamb elnevezésű Facebook-oldal az öt európai topliga legfontosabb jellemzőit.

Az adatok tanulsága alapján a német Bundesliga kiemelkedik a színvonalat és a nézőszámot tekintve, és legalább ilyen szembeszökő a hajdan világelső olasz bajnokság, a Serie A visszaesése. Érdemes böngészni az alábbi táblázatot:

Németországban járnak toronymagasan legtöbben meccsre – cserébe ők láthatják meccsenként a legtöbb gólt, lövést, cselt, szerelést és labdaszerzést.

Az elmúlt években a világ legerősebb bajnokságának tartott Premier League csak a felszabadítások terén listavezető, a többi kategóriában a második legjobb a mutatója.

Az olasz bajnokságban, jóllehet az a futballkultúra a védekezés szervezettségéről és hatékonyságáról ismert, érdekes módon a legkevesebb sikeres szerelést mutatják be a topligákat figyelembe véve, és a szervezett védekezést jelző labdaszerzéseket tekintve is igen rosszul állnak. Ugyanakkor Olaszországban szabálytalankodnak legtöbbet a mérkőzéseken.

A nézőszámot tekintve csak a francia bajnokság szorul az olasz mögé – ám a Ligue 1 az infrastruktúráját tekintve egyértelműen felfutóban van (a 2016-os Európa-bajnokságnak is köszönhetően), míg Olaszországban e tekintetben sokkal rosszabb a helyzet. Így ha a tendencia marad, hamarosan a franciák is megelőzhetik nézettségben a Serie A-t.

És még egy érdekesség: az individuális, latinos stílus mintha a két déli bajnokságból hiányozna a legjobban, hiszen az olasz és a spanyol bajnokikon láthatjuk a legkevesebb jó cselt.

Olvasói sztorik