Nemzetközi foci

Javier Aguirre tagadja a bundavádakat

Pintér Ádám egykori edzője, a japán válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, hogy soha nem bundázott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mexikói szakember a múlt héten került a vádak kereszttüzébe, mivel egy spanyol ügyészi vizsgálat megállapítása szerint ő is érintett lehet a 2011 májusában játszott Levante–Zaragoza spanyol bajnoki mérkőzés eredményének befolyásolásában. A találkozót a szezon utolsó játéknapján rendezték, és idegenben aratott 2-1-es győzelmével a Real Zaragoza bent maradt az élvonalban.

A meccset vizsgáló ügyész az összecsapás vizsgálata nyomán arra jutott, hogy az eredményt manipulálták. A vád szerint erről 41-en tudtak, köztük a Zaragoza edzőjeként dolgozó Aguirre, valamint mindkét klub játékosai, illetve a zaragozai klub elnöke, Agapito Iglesias is. A 17-szeres magyar válogatott Pintér Ádám akkor a Zaragoza játékosa volt, a gyanús mérkőzésen nem lépett pályára, de a hírek szerint ő is gyanúsított az ügyben.

– Tizenkét évig dolgoztam Spanyolországban és soha nem tettem semmi etikátlan dolgot – mondta Aguirre szombaton, egyúttal azt kérte a japán válogatott szurkolóitól, hogy nyugodjanak meg, mert szüksége van a nemzeti csapatnak a teljes támogatásra a közelgő Ázsia-bajnokságon. A japán szövetség a múlt héten reagált a hírekre, s megerősítette posztján a kapitányt.

A kontinensbajnokságot címvédőként kezdi meg a japán együttes, amely első meccsét Palesztina ellen vívja majd január 12-én.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik