Nemzetközi foci

Bundavád ellenére marad a kispadon

Japán kapitány marad a bundázással vádolt Javier Aguirre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Javier Aguirre marad a japán futballválogatott szövetségi kapitánya annak ellenére, hogy Spanyolországban bundavád merült fel a mexikói szakemberrel szemben.

A japán sportági szövetség (JFA) vasárnap erősítette meg tisztében Aguirrét, egyszersmind delegációt küldött Spanyolországba, hogy pontos információkat szerezzen be az ügyről.

A spanyol ügyészi vizsgálat e hét elején napvilágot látott megállapítása szerint Aguirre is érintett lehet a 2011 májusában játszott Levante-Zaragoza spanyol bajnoki mérkőzés eredményének befolyásolásában. A találkozót a szezon utolsó játéknapján rendezték, s idegenben aratott 2-1-es győzelmével a Zaragoza bent maradt az élvonalban, de a meccset vizsgáló ügyész az összecsapás vizsgálata nyomán arra jutott, hogy az eredményt manipulálták.

A mexikói szakember a meccs időpontjában a Zaragoza vezetőedzője volt, s az ügyész szerint mindkét klub játékosai, valamint a zaragozai klub elnöke, Agapito Iglesias is tudott az eredmény befolyásolásáról. A 17-szeres magyar válogatott Pintér Ádám akkor a Zaragoza játékosa volt, de a gyanús mérkőzésen nem lépett pályára.

Az ügyész szerint a Levante futballistái összesen 965 ezer eurót (297 millió forint) kaptak azért, hogy elveszítsék a meccset, a kifizetés pedig úgy történt meg, hogy a Zaragoza előbb a saját játékosainak és stábjának fizetett, ők pedig levették a számláikról a szükséges összegeket, s készpénzben adták át a Levante labdarúgóinak.

Az ügyész az aktát hétfőn benyújtotta egy valenciai bíróságnak, s az illetékes bíró dönt majd arról, hogy indítanak-e eljárást az ügyben.

Olvasói sztorik