Nemzetközi foci

Lovrencsics bajnoki címre vágyik

A Lech Poznan magyar játékosa azonban a Lechia elleni sikerrel is beérné karácsonyi ajándéknak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lovrencsics Gergővel készített interjút a Lech Poznan csatornája az ünnepek előtt. A lengyel klub játékosa mesélt a magyar ünnepi szokásokról, a klasszikus hazai karácsonyi ételekről, illetve természetesen saját kedvenceiről is.

– A kedvenc karácsonyi ételem a három tradicionális ünnepi fogás, a halászlé, a töltött káposzta és a bejgli. Lengyelországban nem tudok annyit enni, mint amennyit szeretnék, úgyhogy ilyenkor ebben a sorrendben fogyasztom őket – mondta Lovrencsics Gergő.

A válogatott játékost mindig számára kedves ajándék várta a fa alatt, de mind közül egy horgászbot volt a legkedvesebb emlék.

– Mindig azt az ajándékot találtam a fa alatt, amit szerettem volna, eddig nem csalódtam a Télapóban. A legkedvesebb mind közül egy horgászbot volt, hiszen nagyon szeretek horgászni. Tizenhárom éves lehettem, amikor azt találtam a fa alatt, a következő évben az is volt az első, hogy elmentem horgászni.

Lovrencsicsnek a vásárlás sem jelent terhet, hiszen szereti meglepni a szeretteit.

– Szeretem a karácsonyi vásárlást, ugyanis szeretem meglepni a családtagjaimat, szeretteimet. A párommal együtt szeretjük megvenni az ajándékokat, egyáltalán nem teher a számomra a vásárlás.

Idén is szép ajándékra számít a játékos: a bajnoki cím még messze van, de egy Lechia elleni győzelemnek is nagyon tudna örülni.

– Nem lehetséges jelen pillanatban, de egy bajnoki címet szeretnék kapni karácsonyra. Viszont ha megelőlegezné nekünk a Télapó, hogy megverjük a Lechia Gdanskot, annak már örülnék.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik