Nemzetközi foci

Matthäus letett a Bundesligáról

A magyar válogatottat is irányító német szakember feladta a reményt, hogy hazájában kapjon munkát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Játékosként vb- és Eb-aranyat, vb- és Eb-ezüstöt szerzett válogatott mezben, amelyet egyedülálló módon 150-szer húzhatott fel, edzőként azonban nem lett a hazájában próféta Lothar Matthäus. Hétszer nyerte meg a német bajnokságot a pályán, a kispadról viszont még sosem irányíthatott Bundesliga-csapatot, s talán már nem is fog – írja az mno.hu

Legalábbis a Sky tévének adott interjújában azt mondta az 53 éves egykori kiválóság, nagyjából feladta a reményt, hogy valaha edzői állást kapjon a Bundesligában.

– Azért még nem akarom kizárni teljesen a lehetőséget, de ehhez mindennek száz százalékig össze kellene jönnie. Öt évvel ezelőtt még kaptam egy esélyt, de azt nem fogadtam el. Ettől még feszültség nélkül élek, szakmailag és magánéletileg egyaránt – fogalmazott Matthäus.

Az egykori világklasszis legutóbb – 2010 és 2011 között – a bolgár szövetségi kapitányi posztot töltötte be, előtte az osztrák Rapid Wien, a szerb Partizan Beograd, a magyar válogatott, a brazil Atlético Paranaense, az osztrák Salzburg és az izraeli Maccabi Netanya kispadján ült. Németországban tehát soha nem edzősködött, 2012 óta a Sky tévé szakkommentátoraként tevékenykedik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik