Nemzetközi foci

Matthäus: Reus csatlakozzon a Bayernhez!

Az Aranylabdás német szerint Reus eligazolásából a Nationalelf is profitálna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lothar Matthäus abban bízik, hogy Marco Reus lesz a következő ex-dortmundi sztár, aki a rivális Bayern München csapatához igazol. A korábbi magyar kapitány szerint, maga játékos és a Nationalelf is a klubcseréből tudna profitálni.

A két német klub között az elmúlt években a rivalizálás egyre csak fokozódót, miután a bajorok Mario Götzét és Robert Lewandowskit is elcsábították a BVB-től. A müncheniek hosszú ideje szemeznek Marco Reussal, igaz a 25 éves középpályást PL klubok is vinnék.

– A legfontosabb szempont, hogy Marco a Bundesligába maradjon – mondta Matthäus a Sky Sportsnak. Nagy kár lenne, ha Spanyolországot vagy Angliát választaná. Uli Hoeness egyszer azt mondta: a Bayern feladata, hogy minden német válogatott játékost a soraiba tudjon. Ezért is csodálkoztam, amikor Toni Kroos nyáron a Realba igazolt és helyére a kilenc évvel idősebb Xabi Alonso érkezett. Biztos vagyok ugyanakkor abban, hogy a Bayernnél gondolnak a jövőre is és már keresik azokat a fiatal tehetségeket, akik később Lahm, Schweinsteiger, Ribéry vagy éppen Robben helyére léphetnek.

Matthäus szerint Reus érkezésével a Bayern tovább erősödhetne.

– Ha a Bayernnél lennék vezető pozícióban, biztosan elgondolkoznék Reus leigazolásán. Ez nem gazdasági kérdés, Marcóval kiegészülve újabb és újabb címeket nyerhet a német rekordbajnok.

Olvasói sztorik