Nemzetközi foci

A stadionépítés nem csak nálunk vitatéma

Németországban van egy város, ahol 53 millió eurós arénája lesz egy amatőr ligás csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Magyarországon nagyjából a jelenlegi politikai vezetés hatalomra kerülése óta tart – olykor fellángol, majd alábbhagy – a vita a stadionépítésekről. Szükség van-e milliárdos létesítményekre, amelyek nem ritkán konganak az ürességtől, a labdarúgásunk pedig enyhén szólva nincs az európai élvonalban, miközben a társadalom számos egyéb területén komoly válságjelek mutatkoznak. És láss csodát, kiderült, hogy a létesítménykérdés nem csak idehaza, hanem máshol, például a világbajnoki aranyérmes hazájában, Németországban is napirendre került.

Jelenleg Regensburgban is épül egy minden igényt kielégítő, 15 ezer fő befogadására képes, de 18 ezresre bővíthető ékszerdoboz, nagyjából 53 millió euró értékben. Continental Arena lesz a neve, és Bundesliga-meccseket is lehetne benne rendezni.

A dolog szépséghibája mindössze annyi, hogy a város csapata jelenleg a harmadosztályban játszik, és bár két éven belül a Bundesliga 2-be való feljutás volt a kitűzött cél a szezon előtt (két éve is ott szerepeltek már), jelenleg az utolsó helyen állnak, fél lábbal a negyedosztályban, ami már amatőr ligának számít…

Olvasói sztorik