Nemzetközi foci

Capello ellenünk búcsúzik?

Az orosz szövetség 700 millió forintnak megfelelő összeggel tartozik a válogatott olasz szövetségi kapitányának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az orosz szövetség beismerte, hogy képtelen kifizetni a válogatott olasz kapitánya, Fabio Capello elmaradt bérét. Jelenleg 700 millió forintnak megfelelő összeggel tartoznak. Az edző éves bére hétmillió euróra rúg (2,1 milliárd forint), de június óta nem futott be négyhavi javadalmazása, ezt persze már szóvá is tette – írja a Bors.

– Amikor kétezer-tizenkettőben szerződést kötöttünk Capellóval, elfelejtettük ellenőrizni, hogy lesz-e erre elegendő pénzünk. Fogalmam sincs, hogy honnan kerítjük elő a hiányzó összeget. Ráadásul az olasz edzőt kétezer-tizennyolcig szerződés köti a szövetségünkhöz – mondta Szergej Sztyepasin, az orosz szövetség elnökségének tagja.

Az orosz szövetséget a rubel mélyrepülése hozta nehéz helyzetbe, az AP híre szerint már az alkalmazottakat is kölcsönből fizetik, míg más források szerint kizárólag az elnök kap egyáltalán bármiféle fizetést.

Capello mindezek ellenére – mondhatni, társadalmi munkában – még elutazott az orosz válogatottal Ausztriába, de Christian Panucci másodedző és Massimo Neri erőnléti edző már nem tartottak a csapattal. Az Európa-bajnoki selejtezőn az osztrákok 1-0-ra nyertek, ezért nagyon valószínű, hogy a magyarok elleni, keddi edzőmérkőzésen irányítja Oroszország legjobbjait az olasz edző.

Olvasói sztorik