Nemzetközi foci

Capello megtarthatja posztját

A legjobban fizetett szövetségi kapitány Oroszországban maradhat.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Saját állítása szerint marad a labdarúgó-világbajnokság csoportköre után búcsúzott orosz válogatott szövetségi kapitánya Fabio Capello. A 68 éves olasz tréner három napon belül kétszer is találkozott a szövetség vezetőivel, majd újságíróknak azt mondta: megerősítették posztján, így folytatja a munkát.

Ami tény, ha a 2018-ban világbajnokságot rendező orosz szövetség elöljárói mással képzelnék el a jövőt, mélyen a zsebbe kellene nyúlniuk: mivel Capello 12 esztendő után kivezette a szbornaját a vb-re, januárban 2018-ig szerződést hosszabbítottak vele, amely évente 8 millió euróval gazdagítja őt.

Az AC Milannal Bajnokok Ligája-győztes trénert a vb-fiaskó után alaposan kikezdte az orosz sajtó. A Szovjetszkij Szport című napilap egy hónapja arról írt, hogy “egy nagy edző hanyatlásának vagyunk tanúi, aki nem tudja tartani a lépést a korral”. A lap az okokra is kitért, közölve, az orosz válogatott végig a vb-hez méltatlanul játszott, és a mezőny egyik leggyengébb és legötlettelenebb csapata volt. A Szport Ekszpressz szerint Capello szégyent hozott a válogatottra, és bizonytalan légkört teremtett az együttesen belül.

Olvasói sztorik