Foci vb 2014

Capello elégedett magával

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Bár az oroszok a csoportkör végén búcsúztak a világbajnokságtól, Fabio Capello szövetségi kapitány elégedett a munkájával, és kitöltené a szerződését.
“Úgy vélem, jó munkát végeztem az elmúlt két évben, és ha azt akarják, hogy folytassam, akkor folytatom” – mondta az olasz szakvezető, aki 68 évével a brazíliai vb legidősebb kapitánya. Ha a 2018-ban világbajnokságot rendező orosz szövetség vezetői mással képzelik el a jövőt, akkor mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk: miután Capello 12 esztendő után kivezette a szbornaját a vb-re, januárban szerződést hosszabbítottak vele 2018-ig, amely évente 8 millió euróval gazdagítja őt.
Az AC Milannal Bajnokok Ligája-győztes tréner derűlátását mindazonáltal nem osztja az orosz sajtó. A Szovjetszkij Szport című napilap szerint “egy nagy edző hanyatlásának vagyunk a tanúi, aki nem tudja tartani a lépést a korral”. A lap az okokra is kitért, közölve, az orosz válogatott végig a vb-hez méltatlanul játszott, és a mezőny egyik leggyengébb és legötlettelenebb csapata volt.

A Szport Ekszpressz kifejtette, Capello szégyent hozott a válogatottra, és bizonytalan légkört teremtett az együttesen belül. “Az a legszomorúbb, hogy 2018-ig szól a szerződése, és semmi jele, hogy változtatna a stílusán” – tette hozzá a cikkíró.

Olvasói sztorik