Nemzetközi foci

Bőle és Kovács is gólt szerzett

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzésekről olvashatnak.

Dzsudzsák Balázs a kispadon kezdett a Dinamo és a CSZKA moszkvai rangadóján. A hazaiak magyar játékosa a 93. percben, időhúzó csereként lépett pályára az 1-0-ra megnyert találkozón. A Dinamo a 13. fordulóban aratott sikerével megtörte hárommeccses nyeretlen sorozatát, és fellépett az ötödik helyre az orosz élvonalban.

Újabb vereséget szenvedett a Central Coast Mariners az ausztrál élvonal ötödik fordulójában. Vernes Richárd csapata a Perth Glorytól kapott ki 1-0-ra hazai pályán, így zsinórban harmadszor is pont nélkül maradt. A magyar játékos a 82. percben lépett pályára. A Mariners pillanatnyilag hetedik a bajnokságban három megszerzett pontjával.

Korcsmár Zsolt csapata, a német másodosztályban szereplő Greuther Fürth hazai pályán kapott ki 3-0-ra a Karlsruhétól a bajnokság 13. fordulójában. A sérült védőt nélkülöző együttes ezzel már csak kilencedik a tabellán.

Megyeri Balázsra ezúttal is második számú kapusként számított a görög címvédő Olimpiakosz szakmai stábja. Csapata magabiztos, 5-1-es sikert aratott a Panthrakikosz ellen a bajnokság tizedik fordulójában, így őrzi második helyét.

A női Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén Jakabfi Zsanett csapata, a német VfL Wolfsburg az előző körben az MTK-t búcsúztató Neulengbach vendége volt. A sérült Jakabfit nélkülöző együttes gyakorlatilag már az odavágón eldöntötte a továbbjutást: 4-0-ra nyert.

A kezdőcsapatban helyet kapó Bőle Lukács góllal hálálta meg a bizalmat edzőjének a román élvonalban. Sajnos azonban honfitársunk találata sem segített a 16. helyezett CSMS Iasin: a 81. percben 0-3-nál talált be a CSU Craiova elleni találkozón a bajnokság 14. fordulójában, ami csak a szépítésre volt elég; a vége 1-3 lett. Bőle Lukács gólja ide kattintva megtekinthető.

Stieber Zoltán csere volt csapatában, a német első osztályú Hamburger SV-ben a 11. fordulóban. A magyar támadó a hetvenedik percben szállt be a VfL Wolfsburg elleni bajnokin, de sokat ő sem tudott hozzátenni: a Hamburg már 2-0-s hátrányban volt, és maradt is ez az eredmény.

A Balázs Benjamint is foglalkoztató Vítória Guimaraes B 3-2-re nyert a Tondela otthonában a portugál másodosztály 15. fordulójában. A csapat a hatodik helyről várja a folytatást.

A sérült Vanczák Vilmos nélkül kapott ki 2-1-re a Young Boys otthonában az FC Sion a svájci első osztály 15. fordulójában. A Sion négy bajnoki óta nyeretlen, és visszacsúszott a nyolcadik helyre.

Pintér Ádám nélkül játszott 0-0-t a Levadiakosz a Plataniasz ellen a görög élvonal tizedik fordulójában. Az egy pont azt jelenti, hogy a csapat még mindig nem mozdult el a kiesőzónából: a 15. helyen áll.

Nagy verést kapott a Gulácsi Péterrel felálló Red Bull Salzburg a Rheindorf Altach otthonában az osztrák élvonal 15. fordulójában. A címvédő, és így is listavezető Salzburg magyar kapusa négyszer is kapitulált, csapata 4-1-re kapott ki.

Kovács Péter lőtte a Strömsgodset utolsó gólját a norvég bajnokság idei kiírásában. Az utolsó, harmincadik fordulóban a csapat tét nélküli meccsen 4-1-es vereséget szenvedett a Rosenborg vendégeként. Kovács a 13. percben szerezte meg a vezetést csapatának, de ezután négyszer is kapitulált a negyedikként záró együttes. Kovács Péter 75. gólját szerezte a norvég élvonalban, ezzel ő a legeredményesebb légiós a bajnokság történetében.

Köteles László védte a KRC Genk kapuját a belga bajnokság 15. fordulójában. Együttese 2-0-ra kikapott hazai pályán a Standard Liége-től, így a két csapat helyet cserélt a tabellán: a Liége fellépett az ötödik helyre, Kötelesék pedig a hatodikra csúsztak vissza.

Olvasói sztorik