Nemzetközi foci

Szalai Ádám újra gólt lőtt

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük. Cikkünkben a szombati mérkőzésekről olvashatnak.

Szalai Ádám találata nyitotta a gólparádét a német élvonal 11. fordulójában rendezett Hoffenheim – 1. FC Köln mérkőzésen. A magyar támadó a második percben volt eredményes, de ezután háromszor a vendégek találtak be. A Hoffenheim még a szünet előtt egyenlített, ám a hajrában ismét eredményes volt a Köln, így 4-3-ra nyert. Szalai végigjátszotta a meccset. Kalmár Zsolt a 67. percben lépett pályára az RB Leipzig színeiben a másodosztály 13. fordulójában. Csapata 1-0-ra kikapott a Darmstadt otthonában.

A török élvonal kilencedik fordulójában Futács Márkónak is csak epizódszerep jutott: a Mersin Idman Yurdu támadója a 81. perctől volt a pályán – klubja 2-1-re verte odahaza a Balikesirsport, így az esti mérkőzések előtt fellépett a tabella első helyére.

Tamás Krisztián is a kispadon kapott helyet a Varese csapatában az olasz másodosztály 13. fordulójában. Csapata 2-1-re kikapott a Catania otthonában; a magyar védő nem lépett pályára. Filkor Attila sem jutott szóhoz az Avellino színeiben: a magyar középpályás a kispadról nézte végig, ahogy csapata 2-1-re legyőzi a Modenát.

Az angol másodosztály 17. fordulójában Király Gábor csapata, a házigazda Fulham 3-1-re nyert a Huddersfield ellen. A tapasztalt kapus a kispadról nézte végig a meccset, amely után klubja a tabella 17. helyén áll. Tőzsér Dániel végigjátszotta a Watford meccsét, együttese 1-0-ra kikapott az Ipswich Town otthonában – a hazaiaknál Bajner Bálint a cseresorból figyelte az eseményeket. A Watford az ötödik, az Ipswich a negyedik a tabellán.

Az osztrák élvonal 15. fordulójának nyitómeccsén Simon Attila csapata, a Wolfsberger AC hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett a Sturm Graz ellen. A meccset a kispadról szemlélő honfitársunk klubja továbbra is a második helyen tanyázik.

Otigba Kenneth a 65. percben szállt be a holland Heerenveenbe: csapata 2-2-es döntetlent játszott a Go Ahead Eagles ellen a bajnokság 12. fordulójában. Varga Szabolcsot nem nevezték a keretébe. Babos Gábort sem nevezte a NAC Breda, amely az AZ Alkmaar elleni hazai bajnokin kapott ki 1-0-ra. Otigbáék csapata a nyolcadik, a Breda a 16. helyről várja a folytatást. A másodosztályban Vida Krisztofer a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a De Graafschap 3-2-re legyőzi a Sparta Rotterdamot.

Guzmics Richárd végig pályán volt a lengyel Wisla Krakówban a Slask Wroclaw elleni bajnokin. Csapata 1-1-et játszott az élvonal 15. fordulójában.

Olvasói sztorik