Nemzetközi foci

Újabb fővárosi derbi előtt a Dinamo

Dzsudzsák Balázs csapata az orosz bajnokság előző fordulójában nem bírt a városi riválissal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Lovrencsics nyitja a lengyel fordulót

A lengyel élvonalban a 15. fordulót rendezik: a nyitónapon Lovrencsics Gergő együttese, a Lech Poznan az elmúlt két bajnokiján pont nélkül maradó Podbeskidzie csapatával játszik hazai pályán. A magyar támadó klubja már hét meccs óta veretlen az első osztályban.

Az angol másodosztály 17. fordulójának nyitómeccsén Bogdán Ádám csapata, az utolsó előtti helyen álló Bolton Wanderers a két ponttal többet gyűjtő Wigant fogadja.

Kovács Zoltán csapata, a Dinamo Bucuresti a Viitorul Constanta ellen lép pályára a román bajnokság 14. fordulójában.

Szombat – Tőzsér csapata Bajnerék ellen

A legutóbbi hétvégén elszenvedte idei első vereségét a Szalai Ádámot is soraiban tudó Hoffenheim. A csapat a német Bundesliga 11. fordulójában az 1. FC Köln ellen javíthat saját közönsége előtt. A másodosztályban Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig a Darmstadt ellen játszik rangadót: a lipcseiek húsz ponttal a harmadikok, aktuális ellenfelük szintén húsz egységgel a negyedik helyen áll a 13. forduló előtt.

Simon Attila együttese, az osztrák élvonalban második helyen álló, három bajnoki óta nyeretlen Wolfsberger AC a Sturm Graz ellen javíthat hazai pályán a 15. fordulóban.

A lengyel első osztály 15. fordulójában Guzmics Richárd együttese, a Wisla Kraków a második helyezett Slask Wroclaw ellen játszik rangadót. A két csapat között három pont a különbség – Guzmicsék az ötödik helyen állnak a forduló előtt.

A holland első osztályban Otigba Kenneth és Varga Szabolcs klubja, a négy meccse nyeretlen Heerenveen a legutóbbi két bajnokiján pontot sem szerző Go Ahead Eaglest fogadja. A Babos Gábort is soraiban tudó NAC Breda az AZ Alkmaar ellen javíthat hatmeccses nyeretlen sorozatán a 12. fordulóban. A másodosztályban Vida Krisztofer csapatára figyelhetünk: a De Graafschap a szintén húsz pontot gyűjtő Sparta Rotterdamot látja vendégül a 13. fordulóban.

Futács Márkó és csapata, a nyolc fordulót követően hatodik helyen álló Mersin Idman Yurdu a sereghajtó Balikesirspor ellen bizonyíthat hazai pályán a török élvonalban.

Az angol Championship 17. fordulójának szombati játéknapján a harmadik helyezett, Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Watford a Bajner Bálintot is soraiban tudó, ötödik helyen álló Ipswich Town vendége lesz. Király Gábor csapata, az öt bajnoki óta veretlen, ám így is csak 21. helyen álló Fulham a Huddersfieldet látja vendégül.

Az olasz másodosztály 13. fordulójában Filkor Attila csapata, az Avellino a Modena vendége lesz, míg a Tamás Krisztiánt is soraiban tudó Varese a szintén gyengén rajtoló Catania otthonába látogat.

Vasárnap – Derbin javíthat Dzsudzsák csapata

Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva az elmúlt hétvégén városi rangadót bukott a Lokomotiv ellen. A magyar szélső együttesére ezúttal is derbi vár: a második helyezett moszkvai CSZKA-t fogadja az orosz élvonal 13. fordulójában.

Gulácsi Péter klubja, az osztrák listavezető Red Bull Salzburg a Rheindorf Altach vendége lesz a 15. fordulóban.

A német élvonal 14. helyén álló Hamburger SV a legutóbbi hét bajnokiján pontot sem veszítő VfL Wolfsburgot látja vendégül a 11. fordulóban. Stieber Zoltán csapata nincs jó passzban: a Hamburg mindössze négy gólt lőtt az első tíz bajnokiján. A másodosztályban Korcsmár Zsolt együttese, a Greuther Fürth a Karlsruhe ellen bizonyíthat odahaza a 13. fordulóban.

Az ausztrál első osztály ötödik fordulójában Vernes Richárd csapata, a legutóbbi két bajnokiját elveszítő Central Coast Mariners a Perth Gloryt fogadja.

Hosszú veretlen sorozat szakadt meg Köteles László csapatánál, a KRC Genknél az elmúlt hétvégén. A csapat a 15. fordulóban a közvetlen rivális, zsinórban három győzelemmel álló Standard Liége ellen javíthat.

A görög élvonalban a tizedik fordulót rendezik: Megyeri Balázs csapata, a címvédő Olimpiakosz a legutóbbi négy meccsén csupán egy pontot gyűjtő Panthrakikoszt fogadja, míg a Pintér Ádámot is foglalkoztató Levadiakosz a Plataniasz ellen mérkőzik hazai pályán.

A sérülése után lábadozó Jakabfi Zsanett csapata, a német VfL Wolfsburg az osztrák Neulengbach otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén. A hazai együttes az előző körben éppen az MTK-t búcsúztatta, hosszabbítás után.

A norvég első osztály utolsó, harmincadik fordulójában Kovács Péter klubja, a negyedik helyen záró Strömsgodset a bronzérmes Rosenborg otthonában lép pályára.

Bőle Lukács klubja, az első idei győzelmét a legutóbbi bajnokiján ünneplő CSMS Iasi a CSU Craiovát látja vendégül a román élvonal 14. fordulójában.

A portugál másodosztályban szereplő, Balázs Benjamint is foglalkoztató Vítória Guimaraes B a dobogóért harcoló Tondela vendége lesz a 15. fordulóban.

Vanczák Vilmost sérülés miatt nélkülözi az FC Sion a Young Boys elleni bajnokin. A svájci élvonalban a 15. fordulót rendezik.

Hétfő – Ciprusi bajnoki

Leandro de Almeida csapata, a harmadik helyen álló Omonia Nicosia a második helyezett Apollon Limasszol vendége lesz a ciprusi bajnokság kilencedik fordulójában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik