Nemzetközi foci

Újabb bosnyák fiatal a Fradiban

A 19 éves Amir Oszmancsevics személyében védekező középpályás érkezett Ausztráliából.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sport24.ba cikke szerint a 19 éves Amir Oszmancsevics személyében bosnyák játékost igazolt a Ferencváros. Eddig az ausztrál FC Doveton színeiben játszott, de a szerző szerint már eldöntött tény, hogy hazánkban, a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását.

A bosnyák sportportálnál reménykednek benne, hogy a védekező középpályás hasonló karriert fut be Magyarországon, mint a válogatott játékos, Muhamed Besics, aki azóta már az angol élvonalbeli Everton játékosa. Oszmancsevics állítólag az ausztrál ünnepnapok miatt nem érkezett még hazánkba, de erre is csak két napot kell várni már.

Az ulloi129.hu cikke szerint a boszniai Bihac városában született 1995-ban, ahonnan a család Ausztráliába költözött, amikor ő hároméves volt. Ezután helyi ifjúsági csapatoknál játszott, és fociőrült apjával szinte minden nap edzettek külön is. A fiatal játékos az Inter, az Arsenal és az AS Roma ifjúsági focitáborában is megfordult (tehát nem igazolt játékos volt). Legutóbb az NK Zagreb fiataljai között készült, majd ősszel a szerb másodosztályú Slogánál, de mindenképpen felnőtt csapathoz szeretett volna kerülni.

Apja elmondása szerint minden vágya, hogy kövesse honfitársa, Besics példáját, akihez hasonlóan ő is védekező középpályás, bár korábban csatárt is játszott. Ezért is választották a Ferencvárost.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik