Nemzetközi foci

Pique a Barcából vonulna vissza

A spanyol bekk nem kap elég lehetőséget a katalánoknál, ám hiába csábítja az MU, nem akar távozni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utóbbi időben egyre gyakrabban kerül szóba a szigetországi sajtóban Gerard Piqué lehetséges távozása Barcelonából, a védőhiányban szenvedő manchesteriek pedig rögtön januárban lecsapnának korábbi játékosukra. Az ügy kapcsán megszólalt maga az érintett is, a spanyol bekk azt állítja: nem akar távozni a katalánoktól, továbbra is boldog a klubnál, ahonnét szívesen vonulna vissza. Piqué 2004 és 2008 között erősítette a Vörös Ördögöket.

– Nagyon boldog voltam Manchesterben, ahol sok barátot hagytam. Mostanában nem kapok elég lehetőséget a Barcelonánál, ennek ellenére nem akarok távozni, innét szeretnék visszavonulni – mondta Piqué.

A világbajnok védő szerint Angliában nem volt könnyű dolga beverekedni magát a kezdőbe.

– Az MU játékosaként Vidicset és Ferdinandet nem sikerült kiszorítanom a kezdőből, ráadásul soha nem voltak sérültek és eltiltottak sem. A Barcánál idén ősszel először fordul elő, hogy nem kapok annyi játékidőt, mint amennyit szeretnék.

Piqué annak ellenére, hogy nem számít alapembernek Luis Enriquénél, nem akar távozni a Nou Campból.

– Többen azt mondják: „Piqué nincs topon és nem játszik jól”. A világbajnokság után úgy láttam, talán igaz, és nem megfelelő szinten teljesítettem, de az előszezonban nagyon sokat dolgoztam, hogy topformába kerüljek. Boldog vagyok, mert amikor játszhattam, jó teljesítményt nyújtottam. Jelen pillanatban nem gondolkozom a távozáson. Nagy örömmel tölt el, hogy a Manchester érdeklődik irántam, de kisgyerek korom óta Barca-fan vagyok, itt szeretnénk maradni.

Olvasói sztorik