Nemzetközi foci

Mandzukic PL klubok helyett választotta Madridot

A horvát válogatott iránt Angliából, Olaszországból és Oroszországból érdeklődtek, ám a támadó a spanyol bajnokot választotta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mario Mandzukic 15 millió euró ellenében hagyta el nyáron a Bayern Münchent, és négy évre a spanyol bajnok Atlético Madridhoz írt alá. A bajorok a horvát támadó helyére Roberto Lewandowski igazolták le.
A nyári átigazolási időszakban a horvát támadót angol topklubokkal is szóba hozták, elsősorban a Chelsea és a Liverpool érdeklődéséről lehetett hallani, ám a játékos Diego Simeone alakulata mellett tette le a voksát.

– Jobb ajánlataim is voltak, mint a madridiaké – mondta Mandzukic a Sportske novostinak. Többen kerestek az Egyesült Királyságból, de úgy éreztem, az angol foci nem az én stílusom. Érdeklődtek irántam Olaszországban is, sőt Oroszországból konkrét ajánlatokat is kaptam.

A horvát játékos úgy érzi, a legjobb döntést hozta nyáron.

– Nagyon elégedett vagyok mindennel Madridban, úgy gondolom, ennél jobb döntést nem is hozhattam volna. A szurkolók nagyon hamar befogadtak. A karrierem szempontjából is a legjobb döntést hoztam. Egyébként a szakvezető, Simeone volt a kulcs, hogy az Atléticót választottam.

Mandzukic tizenkét mérkőzésen hat gólnál jár a madridiak színeiben, vasárnap a horvát góljával verték Getafét.

Olvasói sztorik