Nemzetközi foci

Alexis olyan jó, mint van Persie

Flamini szerint csapattársa rendkívül keményen dolgozik a sikerért, és minden nap jobb játékossá válik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyáron Barcelonából 38 millió euró ellenében érkező Alexis Sánchez meggyőző formát mutat az Ágyúsok játékosaként, ősszel tizenöt fellépésen már nyolc gólnál jár. Mathieu Flamini nem győzi dicsérni csapattársát, aki szerinte olyan, mint a klub korábbi ikonja T. Henry vagy éppen R. van Persie.

Flamini úgy látja: a chilei szélső folyamatosan fejlődik, napról napra jobb játékosa válik belőle, amiből a csapat is profitálhat. A francia középpályás szerint Sánchez a PL egyik legjobb gólvadásza lehet.

– Azok alapján, amit eddig láttunk tőle elmondhatjuk: Henry vagy éppen van Persie szintjén van – kezdte Flamini. Minden mérkőzésen bizonyítja tehetségét és klasszisát – nem csak gólokkal, hanem a foci iránti alázatával is. Kiveszi mindenből a részét, nem csak a támadásokban jeleskedik, nagyon keményen dolgozik, ha kell, felszántja a pályát. Topjátékos, aki különbséget jelent. Alexis nem elégszik meg sohasem azzal, amit elért, mindig jobb akar lenni. Az edzéseken is mindenki számára példát mutat, hihetetlen együtt készülni vele.

Hétvégén az Arsenal két góllal verte a hazai pálya előnyét élvező Sunderlandet, a vendégek mindkét találatát Sánchez lőtte.

Olvasói sztorik