Nemzetközi foci

Van der Sar: Courtois a világ legjobbja lehet

A holland legenda szerint a pályán lévő kommunikációban kell fejlődnie a belgának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Edwin Van der Sar úgy véli, hogy meg kell tanulnia beszélni a pályán, különösen a védekezésnél és ő lesz a világ legjobb kapusa.
A korábbi Ajax, Juventus, Manchester United játékos elmondta, hogy minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy a legjobb legyen. Courtois egyébként az első látogatására készül az Old Trafforba vasárnap.
A holland és a belga kapust már többször is összehasonlították a hasonló fizikai adottságaik miatt.
– Thibaut fejlődése egyáltalán nem meglepő. Fantasztikus, hogy miket elért már ennyi idősen. Én már huszonhárom éves voltam, mikor felkerültem az Ajax első csapatához. Mi sem jobb bizonyítéka a képességeinek, hogy meg tudta győzni Jose Mourinhot, hogy ő legyen az első számú kapus Petr Cech helyett. – mondta Van der Sar.

– A legfontosabb dolog az, hogy mindig következetes legyen, ilyen magas szinten is. Úgy gondolom, hogy a helyes úton jár. A karrierje még mindig felfelé hasít. Van azonban amiben még fejlődnie kell. Például a pályán lévő kommunikációban. Előny, hogy nyugodt kapus, de az erélyesség és a kiabálás között van különbség, mert a pályán belüli kommunikáció segíti a csapattársait. – fejezte be a hollandok kiválósága.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik