Nemzetközi foci

Dibusz: Bizakodva várjuk a folytatást

A válogatottban kedden bemutatkozó kapus örült, hogy egy fontos védéssel tudott kezdeni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden a magyar válogatott Szalai Ádám találatával 1-0-ra legyőzte a hazai környezetben játszó Feröer-szigeteket az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában. A mieink repülőgépe szerda délután landolt Ferihegyen, ahol a küldöttség rögtönzött sajtótájékoztatót tartott. A csapatban éppen egy nappal korábban bemutatkozó ferencvárosi kapus, Dibusz Dénes úgy fogalmazott: valóban nem játszott jól a csapat a fellocsolt műfüves pálya miatt, de a három pont megszerzése volt a legfontosabb, hiszen a játék minőségéről egy hónap múlva már senki nem fog beszélni.

– Miként élte meg a keddi meccset, amelyen a három pont volt a cél?
– Kicsit másabb mérkőzésre számítottunk. Nehezen alkalmazkodtunk a fellocsolt műfűhöz, és úgy gondolom, ennek köszönhető, hogy inkább a feröeriek birtokolták többet a labdát. Azután, hogy az első félidőben megszereztük a vezetést, az volt a legfontosabb, hogy hátul rendben legyünk. Szerintem ezt maximálisan megvalósítottuk, hiszen igazi helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A fő célunkat elértük, a két meccsből négy pontot szereztünk. Bizakodva várhatjuk a folytatást – mondta Dibusz Dénes.

– Meglepte, hogy a kezdőcsapatba került?
– Már csütörtökön jelezte a kapitány, hogy meggyőztem őt a heti munkámmal. Nagyon megleptem őt a teljesítményemmel. Az előzetes tervei szerint is úgy volt megbeszélve, hogy Romániában Király Gábor véd, és Feröeren nekem ad lehetőséget. Nyilván így azért volt időm felkészülni, és mentálisan is felkészíteni magamat arra, hogy bemutatkozhassak a válogatottban. Szerencsére jól sikerült.

– Rögtön egy óriási védéssel mutatkozott be…
– Volt egy kis zavar az elején a játékunkba, illetve a védekezésben. Ott többször is volt nekik helyzetük, és az elején is volt egy megpattanó lövés, amire vissza tudtam nyúlni, és szerencsére szöglet lett belőle. Nekem is jól jött, hogy egy fontos védéssel tudtam kezdeni, illetve úgy gondolom, a csapattársakat is megnyugtathatta az, hogy megúsztuk kapott gól nélkül, és null-nullról tudtuk tovább folytatni a mérkőzést.

– Milyen érzés volt pályára lépni a magyar válogatottban?
– Nyilván nekem az egyik legjobb. Nagyon nagy megtiszteltetés volt válogatott mezben pályára lépni a Feröer-szigeteken. Gondolom, Dzsudzsák Balázsnak is az volt a negatív ebben az egészben, hogy tényleg nagyon nehéz volt a pálya. Emiatt nem játszottunk jól, ezt ki kell mondani. Mi is többet vártunk, de úgy gondolom, a három pont az három pont. A következő, finnek elleni selejtező előtt senki nem fog már ezzel foglalkozni, hogy mi történt egy hónappal azelőtt. Az a legfontosabb hogy most négy pontunk van, és meg van az esélyünk.

– Gulácsi Pétertől és Bogdán Ádámtól kapott visszajelzéseket?
– Nem beszéltünk egyelőre, igazából nem szoktunk különösebben kommunikálni, csak amikor a válogatott összetartásokon együtt vagyunk. Nem tudom, lehet hogy meglepnek majd egy gratulálással.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik