Nemzetközi foci

Harvardi ösztöndíj helyett Chelsea

Patrick Bamford visszautasította a Harvard Egyetem felvételi ajánlatát pályafutása érdekében.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 21 éves angol labdarúgót januárig kölcsönszerződés köti a Middlesbrough-hoz, eddig öt bajnokin két gólt szerzett. A Bamford 2012-ben szerződött a Nottingham Foresttől a Chelsea csapatához, de most elárulta, hogy ha nem kap Londonban profi szerződést, az Egyesült Államokba költözött volna.
„Amikor a Nottinghamnél játszottam, elkezdtem keresgélni az egyetemek között, és nem is álmodtam róla, hogy profi lehetek – mesélte Patrick Bamford az újságíróknak.
„Első sorban külföldön kerestem egyetemet, közben pedig a Harvardról felajánlottak egy ösztöndíjat. Focizhattam volna ott is, de az ösztöndíjam a sport mellett az üzleti tanulmányokra vonatkozott volna. Azt tudtam, hogy labdarúgóként visszalépés lenne a Harvard.”
Bamford, aki az előző szezonban 8 gólt szerzett 21 találkozón a Derby County színeiben, úgy véli, Drogba visszatérése előtt harmadikszámú csatárként tekintett rá Mourinho.
„Az eredeti terv az volt, hogy maradok a londoni kékeknél, és harmadik csatárként harcolok a csapatba kerülésért, de ezen változtatott Didier Drogba érkezése. Jose-val abban maradtunk, hoy maradhatok, ha nagyon szeretnék, de a fejlődésem érdekében a kölcsönadás a legjobb opció.”
A 21 éves játékos tisztában van vele, hogy türelmesnek kell lennie: „nem vesztegetem az időmet, a következő években arra koncentrálok, hogy minél jobb, érettebb játékossá válljak!” – szögezte le.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik