Nemzetközi foci

Városi rangadók a PL-ben

Londoni és liverpooli városi derbik a hatodik forduló slágermérkőzései az angol labdarúgó-bajnokságban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Szombaton kora délután a 14. Everton látogat az előző idényben ezüstérmes, most 11. Liverpoolhoz. Utóbbi együttes a múlt hétvégi ötödik körben szezonbeli harmadik vereségét szenvedte el a West Ham United vendégeként, majd kedden csak maratoni hosszúságú tizenegyes-párbajban (14-13) tudta legyőzni a másodosztályú Middlesbrough-t a Ligakupában. A legutóbbi fordulóban az Everton is kikapott, méghozzá hazai környezetben a Crystal Palace-tól, s a hét közben a Ligakupában a Swansea-tól szenvedett sima, 3-0-s vereséget. Az előzmények alapján egyik csapat sem várja csúcsformában a szombati összecsapást, amelynek esélyese ezzel együtt inkább a Liverpool.
A várakozásokhoz képest kissé döcögősebb rajtot produkáló, ennek ellenére még veretlen Arsenal – bár a Ligakupából kiesett, miután a Southampton vendégként 2-1-re verte – a sikerben bízva fogadja a Tottenhamet a forduló észak-londoni rangadóján. A Spurs az elmúlt 21 évben csupán egyszer – 2010-ben – győzte le idegenben az Ágyúsokat, de nem csak a statisztika szól Arsene Wenger tanítványai mellett: a legutóbbi három körben az Arsenal egy győzelem mellett két döntetlent játszott, míg ugyanebben az időszakban a Tottenham kétszer kikapott, s csak a Sunderland otthonában szerzett egy pontot.
A listavezető, s az Arsenal mellett egyedüliként veretlen Chelsea az Aston Villát fogadja szombaton, míg a címvédő Manchester City a Hull Cityhez látogat.
A 20-szoros bajnok, továbbra is csak szenvedő Manchester United hazai pályán száll szembe a West Hammel, s megpróbálja valamelyest kiengesztelni szurkolóit azok után, hogy az előző körben kétgólos előnyről 5-3-ra kapott ki Leicesterben.

Premier League, 6. forduló:

szombat:
FC Liverpool-Everton 13.45

Chelsea-Aston Villa 16.00

Crystal Palace-Leicester City 16.00

Hull City-Manchester City 16.00

Manchester United-West Ham United 16.00

Southampton-Queens Park Rangers 16.00

Sunderland-Swansea City 16.00

Arsenal-Tottenham Hotspur 18.30

vasárnap:
West Bromwich Albion-Burnley 17.00

hétfő:
Stoke City-Newcastle United 21.00

Olvasói sztorik