Nemzetközi foci

Kolumbiai csapat magyar edző nevével

Club Deportivo Ágoston lett a neve a kolumbiai együttesnek a soproni edző, Ágoston Sándor után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ágoston Sándor a közelmúltban Kolumbiában látogatott, ahol egy helyi utánpótláscsapatnak egy garnitúra mezt ajándékozott. Az együttes a tisztelete jeléül felvette a soproni edző nevét.

– Nagy örömmel utaztam abba az országba, amelynek válogatottja oly kitűnően szerepelt a legutóbbi világbajnokságon Radamel Falcao, James Rodríguez, Camilo Zúniga hazájában imádják a futballt az emberek. A különböző kis klubok ontják a tehetségeket. – írja a kisalfold.hu.

Bogotától egyórás repülőútra van Pereira, onnan nem messze található Cartago városa, a magyar edzőt oda vitték el egy futballiskolába.
– Ez egy akadémia, de nem úgy kell elképzelni, mint ahogy nálunk általában van, mint egy állami pénzekkel is finanszírozott, nagyszerű körülmények között működő iskolát. Ez a klub az Andokban mostoha körülmények között létezik, a junior játékosoknál mindennapos viselet a kopott dorgó és a vásott futballcipő. A barátom kérésére vittem egy garnitúra piros-fehér-zöld mezt a csapatnak. Látni kellett volna a gyerekek arcán a boldogságot, amikor átadtuk nekik a vadonatúj szerelést. A magyar futball iránti tiszteletből ez a klub felvette a nevemet és a mezeken is ez olvasható: Club Deportivo Ágoston.

A kolumbiai gyerekekkel szép reményű terveik is vannak Ágoston Sándoréknak.
– Ahogy beszélgettünk velük, a fiatalok szívesen jönnének magyar csapatokba is. Bár azért azt el kell mondani, nagy különbséget nem tudnak tenni a kisebb európai országok labdarúgása között. FIFA-licences ügynök barátommal abban szeretnék segíteni nekik, hogy a legjobbak átjöhessenek Európába. Felveszem magyar klubokkal a kapcsolatot és a szigorú kolumbiai törvények betartásával akarunk tehetségeket hozni Magyarországra, hogy aztán a legjobbak innen továbbmehessenek nagyobb nyugat-európai klubokba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik