Nemzetközi foci

Rákban szenved az argentin válogatott

A Newcastle United argentin védőjénél, Jonas Gutierreznél hererákot diagnosztizáltak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az argentin játékos interjúban erősítette meg: otthon lábadozik és kemoterápiás kezelést kap, miután hererákot állapítottak meg nála az orvosok.
A 31 éves játékos a 2010-es világbajnokságon tagja volt az argentin keretnek, a Newscastle United színeiben viszont több, mint egy éve nem lépett pályára. A klub ez idő alatt hivatalos közleményt nem adott ki a játékos mellőzésének okairól. A legutóbb Norwich-nál kölcsönben szerepelt bekk kedden egy argentin televíziós műsorban beszélt először betegségéről.

– Egyik nap daganatot észleltem a herémben – mondta a játékos a TyC Sports műsorában. Amikor biztossá vált, hogy rákom van, sírva mentem haza. Nagyon nehéz játékot űzök hónapok óta. A diagnózis után hazajöttem Argentínába, annak ellenére, hogy szerződés kötött a Newscastle Unitedhez. A pénz most nem fontos, csak az egészség számít, ezért nagyon hamar el is kezdtem a kemoterápiás kezeléseket. Argentínában operáltak meg, a bal herémet pedig eltávolították. Nehéz volt megválni a hajamtól, nem akartam levágatni, de sajnos ez a betegség velejárója – mondta el őszintén történetét Gutierrez.

Olvasói sztorik