Nemzetközi foci

Gulácsi Péter nélkül kapott ki a Salzburg

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzéseket foglaljuk össze.

Köteles László védte a KRC Genk kapuját a belga bajnokság hetedik fordulójában. Az együttes az elmúlt négy körben nyeretlen FC Bruges-t fogadta; a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult.

A német másodosztály ötödik fordulójában a Greuther Fürth a Sandhausen otthonában lépett pályára. A vendégek magyar védője, Korcsmár Zsolt végigjátszotta az 1-0-s vereséggel záródó meccset, amelyen együttese 0-0-s állásnál büntetőt is hibázott.

Nem cserélték be Bőle Lukácsot a CSMS Iasi csapatában a román bajnokság hetedik fordulójában. Együttese peches körülmények között veszített pontokat: két öngólt is vétett, így végzett 2-2-re.

Kétgólos előnyből veszített két pontot Futács Márkó csapata, a török élvonalban újonc Mersin Idmanyurdu. A magyar támadót végig a soraiban tudó alakulat az első félidőben már 2-0-s előnyre tett szert, de végül 2-2-es döntetlenre végzett.

Idegenben szenvedett 4-1-es vereséget az FC Sion a Zürich ellen a svájci bajnokság nyolcadik fordulójában. A vendégek magyar védője, Vanczák Vilmos nem került be a keretbe.

Nem kis meglepetésre a listavezető B36 Tórshavn vendégeként aratott 2-0-s győzelmet Turi Géza csapata, a Víkingur. A feröeri élvonal 22. fordulójának másik magyar érdekeltségű meccsén is honfitársunk ünnepelhetett: Gángó András csapata, a Runavík 3-1-re verte az Argirt.

Wolfsberger AC – Red Bull Salzburg rangadót rendeztek az osztrák élvonal nyolcadik fordulójában. A két 18 pontos együttes csatáját a hazaiak nyerték 1-0-ra; a hazaiaknál Simon Attila, a vendégeknél pedig Gulácsi Péter ült csapata kispadján, de egyikük sem lépett pályára.

Pintér Ádám is döntetlennel záró csapat tagja volt: a magyar védőt végig a pályán tudó Levadiakosz 1-1-es döntetlent ért el a Panthrakikosz ellen a görög bajnokság harmadik fordulójában.

A német első osztályban szereplő HSV Hannover 2-0-ra győzte le a Hamburger SV-t a bajnokság harmadik fordulójában. Stieber Zoltán, a hamburgiak magyar támadója végig a pályán volt, de nem tudta megtörni csapata idei gólcsendjét, így 0-5-ös gólkülönbségükkel továbbra is a bajnokság utolsó helyén állnak.

A holland élvonalbeli NAC Breda második számú kapusa, Babos Gábor a kispadról nézte végig, ahogy csapata 1-0-s sikert arat a Dordrecht otthonában.

Matus Sándor ismét végigjátszotta csapata, az izlandi élvonal utolsó helyén álló Thor Akureyri bajnokiját. Az elmúlt hat meccsén pont nélkül maradó együttes a listavezető Hafnarfjordur ellen sem tért magához: odahaza kapott ki 2-0-ra.

A sérülése utáni visszatérésre készülő Leandro de Almeida nem kapott helyet a ciprusi bajnokság harmadik fordulójában 1-1-es döntetlenre végző Omonia Nicosia csapatában. Az együttes a Nea Salamis otthonában, negyven percet emberhátrányban játszva szerzett pontot.

Elszenvedte első vereségét a román élvonalban Kovács Zoltán csapata, a Dinamo Bucuresti. A fővárosiak a hetedik fordulóban a Botosani otthonában kaptak ki 3-2-re. A vendégek magyar kapusát nem nevezték a keretbe.

Olvasói sztorik