Nemzetközi foci

Bogdán Ádámot meg kell műteni

Szombati légiós-körképünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzéseket foglaljuk össze.

A görög élvonal harmadik fordulójában a házigazda Olimpiakosz 3-0-ra nyert az OFI Kréta ellen. A hazaiak magyar kapusa, Megyeri Balázs a cserepadról nézte végig a meccset.

A holland első osztály ötödik fordulójában a Heerenveen 1-0-ra győzött az AZ Alkmaar otthonában. A vendégeknél Varga Szabolcs a kispadot koptatta, Otigba Kenneth pedig a 81. percben állt be.

A holland másodosztály hatodik körében a házigazda De Graafschap 3-2-re nyert a Telstar ellen. A hazaiaknál Vida Krisztofer végig a pályán volt, és ő szerezte csapata harmadik (győztes) gólját.

A norvég élvonal 23. fordulójában a címvédő Strömsgodset hazai pályán 4-1-re kikapott a Brann Bergen csapatától – ez az a klub, amelynek vezetői Kovács Pétert csábították a közelmúltban, de a magyar csatár végül nem váltott. Honfitársunk végigjátszott a vesztes meccset.

Dobogós csapatok csatáztak Szentpéterváron, hiszen a Zenit a Dinamo Moszkvát fogadta az orosz élvonal hetedik fordulójában. A rangadót 3-2-re a hazaiak nyerték, a vendégek magyar légiósa, Dzsudzsák Balázs a 77. percben állt be.

Az angol másodosztály hatodik fordulójában Király Gábor, a Fulham kapusa végigvédte a Reading otthonában rendezett meccset, de a 18. perctől emberhátrányban játszó csapata 3-0-ra kikapott, így a legutolsó, 24. helyen áll a Championship tabelláján.

A Bolton Wanderers sem tudta megszakítani nyeretlenségi sorozatát, mert hazai pályán 0-0-t játszott a Sheffield Wednesday ellen. A tabella 22. helyén álló csapat magyar kapusát, Bogdán Ádámot nem nevezték a keretbe. „Sajnos nem léptem pályára, mert tegnap az edzésen két helyen eltörött a kisujjam a bal kezemen. A jövő héten vár rám egy operáció, ahol helyre rakják az elmozdult csontokat. Körülbelül hat hetet kell kihagynom” – írta Facebook-oldalán a kapus.

Megdőlt a TrollFoci egyik kedvenc mottója (No Bajner, no party), hiszen a cserepadra nevezett magyar csatárt, Bajner Bálintot nem állította be az Ipswich Town menedzsere, a csapat mégis 2-0-ra győzött a Millwall ellen.

Tőzsér Dániel végigjátszott a szombati meccset, de együttese, a Watford 1-0-ra kikapott a Charlton Athletic otthonában.

Szalai Ádám együttese, a német élvonalbeli Hoffenheim a 89. percig őrizte egygólos előnyét a VfL Wolfsburg elleni bajnokin a harmadik fordulóban. A hajrában azonban Ivica Olic révén egyenlítettek a vendégek, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. Szalai Ádám végigjátszotta a meccset.

A német másodosztály ötödik fordulójában a Kalmár Zsoltot is foglalkoztató RB Leipzig a Braunschweiget fogadta. Az első négy körben kapott gól nélkül két győzelmet és két döntetlent elérő újonc folytatta remek sorozatát: 3-1-re nyert szombaton. Kalmár Zsoltnak ezúttal is epizódszerep jutott, a 87. percben lépett pályára.

A Huszti Szabolcsot végig a soraiban tudó Csangcsun Jataj 1-0-s vereséget szenvedett a kínai élvonal 24. fordulójában. Az együttesét legyőző Shandong Luneng az ötödik helyre lépett fel, míg Husztiék maradtak 27 pontosak – ez a forduló előtt a kilencedik helyre volt elég.

Az olasz másodosztályban honfitársaink nélkül álltak fel a magyar érdekeltségű csapatok. Tamás Krisztián klubja, az AS Varese a Lanciano ellen ért el 1-1-es döntetlent (honfitársunk a cserepadot koptatta), míg a Filkor Attilát keretbe sem nevező Avellino a Speziával végzett 0-0-ra.

A finn élvonal 27. fordulójában folytatódott az Inter Turku vesszőfutása: Gruborovics Tamás csapata a Mariehamntól kapott ki odahaza 2-0-ra, így már tíz meccse nyeretlen a bajnokságban.

A portugál másodosztály másodosztályának hatodik fordulójában Balázs Benjámin csapata, a Vitoria Guimaraes B 1-0-ea kikapott az U. Madeira otthonában.

A lengyel első osztály nyolcadik fordulójában a Lech Poznań 1-0-ra kikapott a Jagiellonia otthonában. A vendégek magyar játékosa, Lovrencsics Gergő végig a pályán volt.

Olvasói sztorik