Nemzetközi foci

A lengyelek rácsaptak Guzmicsra, gyorsan be akarják építeni a csapatba

A válogatott védő már csomagokkal utazott Krakkóba, hétvégén be is költözik bérelt lakásába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Guzmics Richárd immár hivatalosan is a lengyel élvonalban listavezető Wisla Kraków játékosa. Első krakkói interjúját a magyar újságok közül a Rangadónak adta. A játékos szerdán írta alá szerződését.

– Rengeteget lehetett hallani arról, hogy hova igazol. Árulja el, honnan volt komoly érdeklődő?
– Anglia, Ausztria, Szerbia, Horvátország és keleti egzotikus országok. Több helyről is nagyon komoly szándék volt, nem sokon múlt, hogy már korábban nem szerződtem el. Volt sok mindenről szó, de én olyan csapatba akartam menni, amelyikkel ki tudok jutni a nemzetközi porondra, van esély Bajnokok Ligája-szereplésre is. Ezért volt az, főleg az átigazolási szezon elején, hogy néhány tárgyalás gyorsan véget ért.

– A Wisla Krakoów ajánlata tökéletes volt?
– Azt hiszem, jó helyre kerültem. Amint megtudták a menedzsereimtől, hogy szabadon igazolható vagyok, azonnal lecsaptak rám. Orvosi vizsgálatokra jöttem ki, úgy, hogy a cuccaimat már hoztam magammal. Amíg vártam az eredményre, edzettem is, de az első pillanattól éreztem, hogy engem akarnak. Meglepett, ahogy fogadtak.

– Hol lakik most?
– Szállodában, de kaptam egy segítőt. Hétvégén lakást keresünk.

– Mikor játszik először?
– Edzésben vagyok, a kondíciómmal semmi gond nincs, de régen edzettem komoly csapattal. A többiek csütörtökön elutaznak a hétvégi bajnokira, én pedig külön trénerrel edzek. Nincs sok idő. Gyorsan, egy-két héten belül pályára kell lépnem.

– Magyarországról nem keresték? Sokáig arról volt szó, hogy aláír a Haladáshoz.
– Őszinte leszek. Nekem külföldi szerződés volt a célom. A magyar élvonal valamennyi meghatározó csapata keresett, volt, amelyik az utolsó pillanatig nem adta fel. Abban azonban biztos voltam, hogy ha mégis otthon maradok, akkor a Haladáshoz írok alá. Nagyon korrekt szerződést ajánlottak, és hát persze a szívem is oda húz. Ezúton is szeretnék nagyon szépen megköszönni mindent Artner Tamásnak, a szombathelyi csapattársaimnak, a szurkolóknak és a vezetőknek.

– Most azonban itt a nagy lehetőség…
– Bizony. Szeretnék jól teljesíteni, jól játszani. Nagyon várom már, hogy pályára lépjek.

– Mexet, a kutyáját is kivitte?
– Nem-nem. Ő otthon van, szerintem megviselné a környezetváltozás – mondta mosolyogva Guzmics.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik