Nemzetközi foci

Rajt a Serie A-ban

Új edzőjével is bajnoki címre tör a Juventus. A kihívók között minden bizonnyal ott lesz az AS Roma, az Internazionale és az AC Milan is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hétvégén kezdődik az olasz labdarúgó-bajnokság 2014/15-ös szezonja, amelynek során a címvédő Juventus sorozatban negyedik bajnoki címét szerezheti meg. a kihívók között minden bizonnyal ott lesz az AS Roma, az Internazionale és az AC Milan is.

A Juve sikeredzője, Antonio Conte augusztus 14-én szövetségi kapitány lett, a helyét Massimiliano Allegri vette át. A 47 éves szakvezető az előző idényben az AC Milant irányította, de kevés sikerélményben volt része, a Juve játékosai azonban abban bíznak, hogy az új edzővel is eredményesek lesznek.

“Meg akarjuk és meg is fogjuk mutatni, hogy Conte nélkül is képesek vagyunk győzni” – nyilatkozta Claudio Marchisio, a Zebrák válogatott középpályása, aki társaival együtt az előző kiírásban Serie A-rekordot döntött, a torinói együttes ugyanis 102 ponttal szerezte meg története 30. bajnoki címét. “Minden évben egyre keményebb újra nyerni, de lehetséges, hogy most épp az új edző érkezése lesz a megfelelő motiváció a számunkra.” – tette hozzá.

A legutóbb 17 pontos hátránnyal ezüstérmes Roma vélhetően ebben az idényben is igyekszik majd borsot törni a címvédő orra alá, bár Francesco Totti, a Farkasok középpályása szerint ezúttal sem lesz könnyű dolguk.

“Szeretnénk megismételni az előző szezonban mutatott teljesítményünket még akkor is, ha meglehetősen nehéz lesz” – mondta a 37 éves sztár.

A bajnoki címért folyó harcba – ha csak ideig-óráig is, de – minden bizonnyal bele akar szólni a számos játékossal erősítő Internazionale, valamint a szintén új edző, Filippo Inzaghi irányításával az élmezőnybe visszatérni kívánó AC Milan is. Utóbbi teljes erejével koncentrálhat a bajnokságra, mivel legutóbb nyolcadik lett, így egyik európai kupasorozatban sem érdekelt, míg az Inter épp csütörtökön jutott be az Európa Liga csoportkörébe, ahol a Napoli, a Fiorentina és a Torino is szerepel majd.

A Bajnokok Ligája főtáblájára ezúttal csak két olasz együttes, a Juventus és a Roma került fel, ilyesmire az elmúlt 15 évben csupán egyszer volt példa.

A nyitókörben a Juve a Chievo vendége lesz szombaton, rögtön utána a Roma és a Fiorentina csap össze a fővárosban. A Milan vasárnap a Laziót fogadja, az Internazionale pedig Torinóba utazik majd.

Menetrend, Serie A, 1. forduló:

szombat:
Chievo-Juventus 18.00

AS Roma-Fiorentina 20.45

vasárnap:
AC Milan-SS Lazio 18.00

Atalanta-Hellas Verona 18.00

Cesena-Parma 20.45

Genoa-Napoli 20.45

Palermo-Sampdoria 20.45

Sassuolo-Cagliari 20.45

Torino-Internazionale 20.45

Udinese-Empoli 20.45

Olvasói sztorik