Nemzetközi foci

Mourinho: remélem, Cech nem távozik

A portugál tréner csak csereként számított hétfő este cseh kapusára a Burnley ellen megnyert első bajnokin.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A portugál szakember Thibaut Courtois-t nevezte kezdőnek a Burnley ellen, a csapat pedig 3-1-re nyert az újonc otthonában a Premier League 1. fordulójában.

A Special One ennek ellenére ragaszkodik cseh kapusához, és abban bízik, Cech nem távozik. A Chelsea egykori biztos első számú kapusát nyáron több klubbal is szóba hozták, többek között a PSG és a Real Madrid érdeklődéséről lehetett hallani.

Mourinho a mérkőzés után leszögezte: nem szeretné, ha Cech távozna, ám ha olyan ajánlatot kap a portás, amire szívesen rábólintana, nem áll az útjába.

– Abban bízok, hogy nem érkezik érte ajánlat, illetve csak magamat tudom ismételni: fantasztikus, hogy a világ három legjobb kapusa közül kettő az én csapatomban szerepel – mondta a tréner a Sky Sports-nak. Petrnek komoly történelme van a klubnál, minden tiszteletet megérdemel.

Mourinho úgy érzi, Cech harcolni fog az edzéseken.

– Egyik játékos sohasem boldog, ha csak a cserepadra szorul. Néha viszont pihenést is kell biztosítanunk. Tudom, Petr nem tágít az edzéseken. Eddig nem keresett meg azzal, hogy távozni szeretne, remélem ez így is marad a jövőben is.

A találkozó hivatalos csapatnévsorában egyébként több elgépelés is akadt: Petr Cech, Filipe Luís, John Obi Mikel és Cesar Azpilicueta neve is hibásan szerepelt.

Burnley–Chelsea 1–3

Burnley, Turf Moor, 22.000 néző. V: Oliver

Gólszerző: Arfield (14.), ill. Diego Costa (18.), Schürrle (21.), B. Ivanovics (34.)

Burnley: Heaton – Trippier, M. Duff, Shackell, Mee – M. Taylor (Kightly, 70.), Marney, D. Jones, Arfield – Ings (Sordell, 82.), Jutkiewicz (A. Barnes, 70.). Menedzser: Sean Dyche

Chelsea: Courtois – B. Ivanovics, Cahill, Terry, Azpilicueta – Fabregas, Matics – Schürrle (Willian, 78.), Oscar (Mikel, 82.), Hazard (Drogba, 84.) – Diego Costa. Menedzser: José Mourinho.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik