Nemzetközi foci

Arteta: Ramsey olyan, mint Fabregas

A spanyol játékos szerint a walesi Fabregashoz hasonlítható.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Ágyúsok spanyol középpályása nem győzte dicsérni Ramseyt a Crystal Palace ellen nyitómérkőzés után. A walesi játékos a londoniak második, győztes gólját jegyezte.

Arteta szerint Ramseynek olyan a karaktere és olyan képességei vannak, mint Fabregasnak. A spanyol úgy látja walesi csapattársa megfelelő ütemben fejlődik.

– Aaron most a topon van, de mindig csak jobb lesz. Középpályásként lő nagyon fontos gólokat, ez pedig igazán extra tulajdonság. A játékosa engem az Arsenalos Fabregasra emlékezetet. Cesc is mélységről tört előre a pályán, majd nagyon fontos passzokat adott és gólokat is lőtt szép számmal.

Ramsey győztes gólja a Palace ellen:

Arteta úgy látja, Ramsey lehet az Arsenal kulcsfigurája az új szezonban.

– Úgy gondolom, idővel több tapasztalattal még jobb játékos válhat belőle. Az ellenfelek tartanak tőle, mert tudják, váratlan dolgokra képes, ez az extra képesség pedig a csapat dolgát is megkönnyíti. Nem meglepő tehát, hogy nagyon fontos számukra Aaron. Nincs olyan játékosunk jelenleg, aki harminc, negyven gólt lő szezonként, ezért is fontos, hogy a középpályánk ennyire erős legyen – Ramseyvel az élen.

Olvasói sztorik