Nemzetközi foci

Gulácsi és Dzsudzsák is a főtábláért csatázik

A magyar kapus a Bajnokok Ligájában bizonyíthat, Dzsudzsák csapata Leandróékkal találkozik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Kedd – Gulácsi Péterék a BL-re hajtanak

Az osztrák bajnokságot öt győzelemmel és 24-1-es gólkülönbséggel kezdő Red Bull Salzburg a svéd bajnok Malmö FF ellen lép pályára a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásában. A Gulácsi Pétert is foglalkoztató Salzburg hazai pályán kezdi meg a párharcot.

Mindkét fél bravúrral jutott az utolsó selejtezőkörbe: az osztrák címvédő az azerbajdzsáni Karabah Agdam ellen elveszített (1-2) első mérkőzés után odahaza 2-0-ra nyert, így kvalifikálta magát a következő körbe, míg a Malmö a cseh Sparta Praha elleni első meccset bukta el (2-4) idegenben, hazai pályán viszont 2-0-ra nyert, így idegenben lőtt góljaival szintén továbblépett. A párharc győztese kvalifikálja magát a BL csoportkörébe, míg a vesztes az Európa Ligában folytathatja a nemzetközi menetelést.

Az angol másodosztályban (Championship) teljes fordulót rendeznek hét közben: a harmadik körben Bajner Bálint csapata, az Ipswich Town a Birmingham City vendége lesz. A Tőzsér Dánielt is soraiban tudó Watford a Rotherham United otthonában szerepel, míg Bogdán Ádám együttese, a még nyeretlen, egy ponttal álló Bolton Wanderers a Middlesbrough ellen mérkőzik.

Szerda – feröeri kapusaink sem pihennek

A feröeri élvonalban is hétközi fordulóval folytatódik a bajnokság: Turi Géza csapata, a zsinórban négy döntetlent játszó Víkingur az öt meccse nyeretlen Klaksvik ellen lép pályára odahaza, míg a Gángó Andrást is foglalkoztató NSÍ Runavík a kiesőhelyen álló Skala Itrottarfelag vendége lesz a huszadik fordulóban.

Csütörtök – Dzsudzsákék Leandro csapata ellen

A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató orosz Dinamo Moszkva a ciprusi Omonia Nicosia vendégeként kezdi meg az Európa Liga csoportköréért vívott utolsó oda-visszavágós párharcot. A hazaiak magyar válogatott játékosa, Leandro de Almeida a műtétje után a futóedzéseket már elkezdte, de visszatérésére még várni kell. A ciprusi együttes eddig két kört játszott az idei Európa Ligában: a montenegrói Buducsnoszt Podgorica és a macedón Metalurg Szkopje sem tudta bevenni a kapuját. Dzsudzsák Balázs csapata az izraeli Hapoel Kirjat Smonát ejtette ki 3-2-es összesítéssel.

Olvasói sztorik