Nemzetközi foci

Özil: az Arsenal jól erősített

A német játékos minden sorozatban az élen akar végezni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mesut Özil az új szezon rajtja előtt a német Bildnek adott interjújában elismerte: néhány kritika, amit az előző szezonban mutatott teljesítménye miatt kapott, jogos volt. A játékos abban bízik, hogy sikeresebb szezont zárt, mint debütáló évében. A német középpályás tavaly nyáron 42 millió font ellenében hagyta el a Real Madridot és írt alá az Arsenálhoz.

– Mindig van miben fejlődni. Az új szezonban több gólt kell lőnöm, és a fejelésekben is javulnom kell. A világbajnoki cím hatalmas siker volt számunkra, de most már a jelenre kell fókuszálnunk. Nagyon várom a második szezonomat az Ágyúsoknál, mert már építhetek az előző idényben szerzett tapasztalatimra – mondta a friss világbajnok.

Özil elmondása szerint új otthonra lelt Londonban.
– Nagyon jól érzem magam Angliában, főleg Londonban, és különösen remekül az Arsenálnál. Ha a dolgok nem a legjobban mennek, érthető, hogy jönnek a kritikák is. Néha a vádak igazságosak, néha pedig nem. Azt gondolom, a saját teljesítményemet nagyon jól meg tudom ítélni. Azt is tudom, hogy az edzőm (Arsene Wenger) és a szurkolók, hogyan értékelnek.

A 25 éves játékos szerint az idei Arsenal a legjobbak között végezhet a bajnokságban, és abban bízik, a sérülések elkerülik.

– Legalább öt csapat harcol idén a bajnoki címért a PL-ben. Azonban számomra teljesen egyértelmű a képlet: minden sorozatban, ahol pályára léphetek a legjobb akarok lenni. Még csak hétfő óta edzek újra együtt a csapattal, de úgy érzem, remekül erősítettünk. Remélem, idén a sérülések nem hátráltatnak.

A londoniak a bajnokság első fordulójában, hétvégén a Crystal Palace-t fogadják hazai pályán. Az Arsenal egy címet már behúzott az új szezonban, a City ellen megvívott angol Szuperkupa döntőt Arsene Wenge fiai nyerték.

Olvasói sztorik