Nemzetközi foci

Szuper-Arsenal – 20 méteres bombagóllal

Az Arsenal nyerte a Szuperkupát, Giroud 20 méterről lőtt gólta Citynek.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FA Kupa-győztes Arsenal nyerte az angol labdarúgó Szuperkupát, mivel a trófeáért kiírt vasárnapi mérkőzésen 3-0-ra legyőzte a bajnoki címvédő Manchester Cityt a Wembley Stadionban.

A szigetországi szezont megnyitó összecsapáson az Arsenal végig fölényben futballozott, és bár a manchesteriek előtt is adódtak lehetőségek, riválisuk jóval hatékonyabban játszott, így megérdemelten nyerte meg a találkozót, amelyet több mint 71 ezer néző látott a helyszínen.

Az Arsenal a spanyol Santi Cazorla góljával szerezte meg a vezetést a 21. percben, majd még a félidő lefújása előtt megduplázta előnyét, egy szép támadás végén ugyanis a 42. percben Aaron Ramsey volt eredményes. A kupa sorsa a 61. percben gyakorlatilag eldőlt, akkor a szünetben beálló francia Olivier Giroud talált a City kapujába.

Giroud-bomba 20 méterről:

Ezen a mérkőzésen debütált Angliában a nyári brazíliai világbajnokságon már alkalmazott úgynevezett eltűnő spray, amely a játékvezetőt segíti abban, hogy a szabadrúgások esetén kijelölje a sorfal helyét és betartassa az előírt távolságot. Az eszközt a Premier League jövő hétvégén rajtoló idényében is használják majd a bírók.

A mérkőzés összefoglalója:

Olvasói sztorik