Nemzetközi foci

Kikapott a Bayern

Felkészülési mérkőzésen az MLS All-Stars jobb volt, mint a német rekordbajnok. Schweinsteiger kisebb sérülést szenvedett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vélhetően a Bayern München egészen máshogy képzelte el az egyesült államokbeli túra zárását, mint ahogy végül alakult.

A program befejezéseként a bajorok felkészülési mérkőzést játszottak az MLS All-Stars csapata ellen, a rekordbajnok pedig 2-1-es vereséget szenvedett. Ráadásul Sebastian Schweinstegier is megsérült, igaz a legfrissebb hírek szerint a játékos sérülése nem komoly. A friss világbajnok egy kemény ütközés után maradt lent a földön, amit Guardiola érthetően nagyon nehezen viselt.

A mérkőzést egyébként jól kezdték a németek, hiszen az új szerzemény, Lewandoski már a 8. percben betalált a kezdő tizenegyben világbajnokokat nélkülöző Bayernben, előnyük pedig egészen az 50. percig kitartott. Ekkor B. Wright-Phillips egalizált, majd a 70. percben már két találtatnál járt a játékos.

A hajrára Guardiola beküldte világbajnokait is, ekkor már pályán volt Neuer, Baoteng, Lahm, Götze, Schweinsteiger és Müller is, változás viszont az eredményjelzőn nem történt.

A győztes csapat egyébként több nagy nevet vonultatott fel a pályán, többek között ott volt Obafemi Martins, Clint Dempsey, Michael Bradley, Tim Cahill és Thierry Henry. Csereként beállt az ex-bayernes Donovan is, aki így nyilatkozott a mérkőzés után:

A Bayernt legyőzni mindig nagy dolog – függetlenül attól, hogy ez csak egy felkészülési mérkőzés volt – mondta a játékos.

https://www.youtube.com/watch?v=2CYER5MPUzo

Schweini a 80. percben állt be, ám hamar elhagyta a játékteret, mivel a bokájára kapott egy rúgást. Az ijedelem azonban nagyobb volt, a német sérülése nem súlyos. A hírt már a klub hivatalos Twitter oldala is megerősítette:
Valóban zúzódás van a bokáján, de nincs dráma. Jobbulást, Basti.

A csapat egyébként a mérkőzés után repülőre ült:

Olvasói sztorik