Nemzetközi foci

Henry: Felejtsétek el Messit és Ronaldót

A francia támadó szerint a gyerekeknek Müllert kellene másolniuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A francai válogatott korábbi sztárja úgy gondolja, a friss német világbajnok és Bayernes csapattársa, Franck Ribery a modern futball tökéletes példaképei.

Thomas Müler a brazil torna egyik legnagyobb sztárja volt, a Natioanalelf pedig húsz év után újra felért a csúcsra és világbajnoki címet ünnepelhettek.

A 36 éves Henry a NY Red Bulls csapatát erősíti, a héten pedig a Major League All Star csapatával a Bayern Münchennel mérkőznek meg. A támadó úgy gondolja, Müller nem kapja meg azt fajta elismerést, ami járnak neki – ellentétben Messivel és Ronaldóval.

– Átlépős cselek, trükkök, de a játék nem erről szól – mondta Henry a sajtótájékoztatón, majd így folytatta. Azt nevezném játéknak, amit Müller csinál. Ha lenne fiam, azt mondanám neki: nézd meg, mit művel a pályán Ribery és Müller.

Henry szerint Thomas Müller tökéletes vébét tudhat maga mögött.

– Amit Ronaldo és Messi csinál, az különcség. Ne próbáljátok másolni őket. Müllert és Ribéryt lehet utánozni. Az emberek szerintem keveset beszélnek arról, amit Thomas véghezvitt a világbajnokságon. Ha kellett támadott, ha kellett védekezett. Amikor tartania kellet labdát, tökéletesen fedezte azt, ha pedig passzolnia kellett, passzolt. Azt csinálta a pályán, amit a játék megkövetelt – zárta szavait a még mindig gólerős játékos.

Olvasói sztorik