Nemzetközi foci

Dzsudzsák Balázs a legdrágább magyar

Tizenhárom külföldön szereplő játékosunk vételára haladja meg az egymillió eurót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Legutóbb megnéztük, vajon az új bajnokság kezdetével mennyire változott a magyar élvonal játékosainak piaci értéke. Legújabb összeállításunkban a külföldi bajnokságok felé vesszük az irányt, és utánajárunk, hogy mennyibe kerülnek a legdrágább külföldön játszó magyar játékosok.

Egyedül Dzsudzsák kerül tízmilliónál többe

A magyar labdarúgók közül az orosz Dinamo Moszkva játékosa, Dzsudzsák Balázs számít a legértékesebbnek a transfermarkt.de szerint: a szélső jelenleg 11 millió eurót érhet az átigazolási piacon. A második legdrágább játékos jóval lemaradva követi az éllovast: a nyáron a német Hoffenheimhez szerződő Szalai Ádám hatmilliós vételárral büszkélkedhet.

Mindkét játékosnak csökkent az ára a korábbiakhoz képest: Dzsudzsákot nemrég még 13 millió euróra becsülték, míg Szalai a Schalkéban hétmilliós vételárral bírt.

Az éllovasokat három kapusunk, valamint a Kínába szerződő Huszti Szabolcs követi: Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg, osztrák első osztály), Köteles László (KRC Genk, belga első osztály) és Bogdán Ádám (Bolton Wanderers, angol másodosztály) vételárát egyaránt két-kétmillióra saccolja a lap, és hasonló vételárral bír a Csangcsun Jatajhoz szerződő Huszti Szabolcs is.

Stieber Zoltán a német másodosztályú Greuther Fürth csapatát hagyta ott az élvonalbeli Hamburger SV hívására – vételárát 1.7 millió euróra taksálják. Másfél millió euró körüli összegért válthatna csapatot a görög Olympiakosz kapusa, Megyeri Balázs, valamint a lengyel élvonalbeli Lech Poznan magyarja, Lovrencsics Gergő.
Tőzsér Dániel az angol másodosztályú Watford játékosaként 1.3 milliós vételárral bír, míg a holland Heerenveen védője, Otigba Kenneth 1.25 millióba kerülhet a kérőinek. Rajtuk kívül még a svájci FC Sion védelmének oszlopos tagja, Vanczák Vilmos lépi át az egymilliós vételárat (1.1 millió euró).

Csapat nélkül is sokat érnek

Klubot kereső játékosaink közül Koman Vladimir számít a legértékesebbnek: a portál másfél millió euróra saccolja értékét, míg Pintér Ádám és Németh Krisztián kicsivel maradnak el az egymilliós határtól – mindketten 900-900 ezer eurót érnek.

Olvasói sztorik