NB I

C. Ronaldo többe kerül, mint a komplett NB I

Újraárazta a magyar bajnokságot a német Transfermarkt; továbbra is Juhász Roland a legértékesebb.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szezon kezdetével újra megbecsülte a magyar bajnokságban szereplő játékosok piaci értékét a transfermarkt.de német portál. A lap az előző szezon játékos-, valamint klubteljesítményei alapján ismét beárazta a honi pontvadászatban szereplő játékosokat. A tendencia csökkenő, kevesebbet ér az NB I, mint tavaly ilyenkor, de azért akadt olyan játékos is, aki növelte értékét az elmúlt időszakban.

Juhász továbbra is az élen

Továbbra is a Videoton válogatott védője, Juhász Roland számít az élvonal legdrágább játékosának – bár télen még 1.3 milliós vételárral vezette a rangsort, a bajnoki rajtnál 1.2 millióval is az élre tudott állni. Csapattársa, Nikolics Nemanja szintén megőrizte őszi helyezését, másodikként áll a sorban 1.1 milliós becsült árral, míg a dobogó alsó fokára ketten fértek fel: a Győrhöz hazatérő Priskin Tamás és a Fradi védője, David Mateos egyaránt egymillió euróba kerül.

Radó András a fiataloknál végzett az élen

Juhász Roland az idősebb játékosok közé tartozik, a 31 éves védő így a legértékesebb rutinos játékos címet is birtokolja. Az U21-korú labdarúgók közül a Szombathelyi Haladás támadója, Radó András emelkedik ki piaci értékével: a húszéves tehetség kereken hétszázezer euróért válthatna csapatot a portál szerint.

Rózsa Dániellel kezdődik a tizenegy

A legdrágább kapus címet Rózsa Dániel „nyerte el”. A Haladás válogatott portása ötszázezer eurós vételárral bír. A védők közül a már említett Juhász Roland, a középpályásoknál a hazatérő debreceni Varga József (900 ezer euró), a támadóknál pedig Nikolics Nemanja kerül a legtöbbe.

Gera és Lauth egy árban

Több külföldön szereplő játékosunk is hazatért ezen a nyáron, valamint érkeztek nyugat-európai topbajnokságokat is megjárt játékosok is, ám ők sem emelkednek ki a mostani mezőnyből.

A fenti csoporthoz tartozó játékosok között Priskin Tamást a debreceni Varga József követi a sorban; az Angliából hazatérő Gera Zoltán ötszázezer eurós vételárral rendelkezik, csakúgy, mint a Fradi másik szerzeménye, a korábban a német 1860 Münchent, a Hannovert, a Hamburgot és a Stuttgartot is megjárt Benjamin Lauth.

Messi és C. Ronaldo egyedül verik a teljes mezőnyt

A magyar NB I játékosai jelenleg összesen nem érik el a 94 milliós határt (93.98 millió eurót érnek az élvonalbeli csapatok keretei).

A spanyol Barcelona klasszisa, Lionel Messi a portál számításai szerint 120 millió eurós vételárral bír, míg a Real Madrid támadója, Cristiano Ronaldo kereken százmilliót taksál, így az ő vételárukból a komplett NB I-et fel lehetne vásárolni – legalábbis ha szigorúan a számokat nézzük.

A magyar bajnokság adatai ide kattintva érhetőek el.

A nemzetközi piac legdrágább játékosainak listája ide kattintva tekinthető meg.

Olvasói sztorik