NB I

Zé Luis, te drága…

Zöld-foki szigeteki az NB I legértékesebb labdarúgója, hat játékos szerepel a Videotonból a TOP 15-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A transfermarkt.de adatai alapján a Rangadó.hu ezúttal is elkészítette az NB I legdrágább labdarúgóinak listáját. A tizenötös listára hat Videoton-játékos került fel, de a Fradinak is van négy „delegáltja”.

Talán kevesen gondolnák, de a 22 éves, Zöld-foki Köztársaság Fogo nevű szigetén született Zé Luis az NB I legtöbbre taksált játékosa. A Videoton csatárának árát kétmillió euróra becsülik. A támadó a Bragától érkezett kölcsönbe idén nyáron. A portugál bajnokságban az előző szezonban 15 bajnokin négy gólt szerzett. A magyar bajnokságban négy forduló után 97 játékperc szerepel a statisztikai lapján…

A bajnokság második legdrágább játékosa is a Videotont erősíti: Juhász Roland számít a legdrágább magyarnak a mezőnyben. A válogatott védő nyolcéves belga légióskodás után tért haza. Az NB I-ben alapembernek számít, mind a négy mérkőzését végigjátszotta, és egy gól is fűződik a nevéhez. Juhász ára jelenleg másfél millió euró.

Egyelőre még nem került pont a brazil Evanildo Fernandes Gomes (Nildo) átigazolási ügyének végére. Amennyiben a Videoton leigazolja a portugál Beira-Mar középpályását, úgy ő lehet a magyar bajnokság harmadik legdrágább játékosa. Jelenleg 1,2 millió euró körül mozog a vételára.

Egy millió euróra saccolják az úgyszintén a Videotonban szereplő Nemanja Nikolics és Vítor Gomes, valamint az újpesti Juan Antonio González Fernández (Juanan) árát. Gomest februárban még félmillióval többre taksálták, és vezette is a listát. Úgy látszik, a magyar bajnokság jelentősen rombolja egy játékos ázsióját… Nikolics 2006 óta szerepel hazánkban, azóta folyamatos fejlődés látható a játékában. Az idei szezonban parádésan rajtolt, négy bajnokin már hét gólnál jár. Juanan nemrég érkezett a fővárosi lila-fehérekhez, és eddig harminc perc jutott neki a bizonyításra.

A képzeletbeli ranglista hatodik helyén áll 0,9 millió euróval a Győri ETO labdarúgója, Michal Svec, illetve a ferencvárosi Gerson Guimaraes Junior. Svec alapembere a győrieknek, Gerson viszont még csak néhány napja csatlakozott a Fradihoz, és nem jutott szóhoz a csapatban.

Hat olyan játékost is találunk, akiknek az árát 0,8 millióra becsüli a transfermarkt. A bosnyák Muhamed Besics és Böde Dániel tavaly nyáron csatlakoztak a Fradihoz, míg a brazil, jelenleg sérüléssel bajlódó Leonardo február óta a csapat játékosa. Székesfehérvári részről két játékos, a portugál Filipe Oliveira és a magyar válogatottban is bemutatkozó Kovács István szerepel a listán, és ott van még a Diósgyőrben parkolópályára került Rudolf Gergely is.

Két játékos zárja a listát 750 ezer euróval: Kádár Tamás a Diósgyőr, Koltai Tamás a Győr játékosaként került be a tizenöt legdrágább NB I-es labdarúgó közé.

címlapkép: vidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik