NB I

Csökkent a játékosok értéke

Juhász Roland a legdrágább NB I-es labdarúgó; sokan kevesebbet érnek, mint ősszel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnoki rajt előtti cikkünkben összegyűjtöttük az OTP Bank Liga legértékesebb játékosainak listáját. A tavaszi folytatás előtt ismét átnéztük a transfermarkt.de portál által meghatározott vételárakat: kiderült, az őszi szezon előtt legdrágábbnak számító élvonalbeli játékosok rendre veszítettek piaci értékükből az elmúlt hónapokban.

A Vidi-játékosok a legdrágábbak

Az átigazolási portál adatai alapján a Videoton játékosa, Juhász Roland áll a legdrágább NB I-es játékosok listájának élén. A sérülése miatt ősszel mindössze nyolc bajnokin szóhoz jutó válogatott védőnek 1.3 millió euró körüli vételárat saccolnak. Három csapattársa követi őt: Nemanja Nikolics 1.2 millió, az ősszel még kétmilliós vételárral bíró Zé Luis 1.1 millió, míg Nildo kereken egymilliós vételárral bír. A legdrágább ötösbe a Fradi játékosa, Muhamed Besics fért még be, aki szintén egymillió euró körüli összegért válthatna csapatot.

A fenti játékosok közül Nikolics és Besics kivételével mindenkiről elmondható, hogy csökkent az értéke az ősz folyamán: ahogy már említettük, Zé Luis kétmilliót ért a bajnoki rajtnál, Juhász Roland 1.5 millióról indult, míg Nildo 1.2 millió eurós vételárral büszkélkedhetett. A két kivétel, Besics és Nikolics viszont növelték értéküket, mindketten körülbelül 200 ezer euróval kerülnek többe, mint augusztusban.

Egy újonc is bekerült

Ferencvárosi labdarúgóval folytatódik a lista: a 900 ezer eurót érő David Mateos-t aztán újfent Vidi-játékos követi, Vitor Gomes személyében, akinek játéka szintén hasonló összeget ér a tavaszi rajt előtt. Hét játékosnak kerekítik a kivásárlási árát 800 ezer euróra: a győri keretben Michal Svec és Rudolf Gergely, a Videotonnál Kovács István és Vinícius, a Debrecen csapatából Szakály Péter, Újpesten Juanan, a Fradiban pedig Böde Dániel kerülhet ennyibe.

A 17 legértékesebb NB I-es labdarúgóból álló lista utolsó szakaszában a Loki frissen igazolt légiósa, Rene Mihelic kap helyet csapattársával, Selim Bouadlával és a diósgyőri Kádár Tamással együtt. Mindhárman 750 ezer eurós vételárral rendelkeznek.

Bár neves játékosok érkeztek télen is az NB I-be, sem a Honvédba szerződő Emiliano Bonazzoli (150 ezer euró) és Arturo Lupoli (250 ezer), sem az MTK-t erősítő Vass Ádám (500 ezer), sem pedig a Fradihoz igazoló Mateo Pavlovics (700 ezer) és Laczkó Zsolt (350 ezer) nem fértek be a legértékesebb játékosok közé.

Olvasói sztorik