Nemzetközi foci

Kirúgták Köteles László edzőjét

A KRC Genk vereséggel kezdte a belga bajnokságot, a klubvezetők máris menesztették Emilio Ferrera vezetőedzőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavalyi gyenge szereplést nem felejtő szurkolók nem csak a vesztes rajt miatt követelték a tréner azonnali távozását, hanem azért is, mert nem Köteles Lászlót, hanem egy fiatal, nemrég szerződtetett játékost állított a kapuba.

A voetbal24.be cikke szerint a belga élvonal történetében egyedülálló, hogy valakit az első bajnoki forduló után máris menesszenek, pedig most ez történt. Emilio Ferrera csak néhány hónapja volt a Genk trénere: idén februárban vette át a csapatot Mario Beentől, majd májusában két évvel meghosszabbították a szerződését, pedig tavasszal sem szerepeltek valami fényesen.

A döntés hétfő este született meg, átmenetileg a klub ikonja, Pierre Denier irányítja a csapatot, de azt híresztelik, hogy hamarosan neki is távoznia kell Gunter Jacob sportigazgatóval karöltve, mert a klubon belül többen is éles kritikával illetik az átigazolási politikát.

A segédedző, Pierre Denier esetleges eltávolításának híre heves reakciókat váltott ki a rajongókból, akik az internetes közösségi oldalakon kommunikáltak egymással, majd több tucatnyian a stadionhoz vonultak, de végül nem lett balhé a dologból, csak csendes demonstráció.

A már említett belga honlap szerzője szerint most keménykezű edzőre van szüksége, nem olyanra, mint David Moyes, inkább olyan típusúra, mint Louis van Gaal, de leginkább a német Christoph Daum lenne alkalmas a feladatra…

Olvasói sztorik