Besics aláírt az Evertonhoz

Hivatalossá vált, hogy a bosnyák légiós távozik a Ferencvárostól, és az angol élvonalba igazol.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Muhamed Besics ötéves szerződést kötött az Evertonnal – jelentette be immár hivatalosan az angol élvonalbeli klub honlapja.

Az átigazolásról hetek óta cikkezett a brit sajtó, ráadásul a bosnyák válogatottal a világbajnokságot is megjárt 21 éves játékos az Everton thaiföldi túráján is részt vett, de a szerződését különböző komplikációk miatt csak hétfőn írta alá.

A Ferencvárostól távozó Besics átigazolásának összegét nem hozták nyilvánosságra, de korábban már megírtuk, hogy három és félmillió fontról van szó, amelynek harminc százaléka, mintegy 400 millió forint marad a Fradinál, a többi a német Hamburgot illeti.

– Muhamed egy fiatal labdarúgó, aki az elmúlt két szezonban nagyon sokat fejlődött. Középhátvédként és védekező középpályásként is hihetetlen szinten van. A világbajnokságon megmutatta, hogy egy igazán érett futballista, nagyon dinamikus, technikailag nagyon képzett és bejátssza az egész pályát. Jó testfelépítésű játékossal erősödtünk, aki fontos része lesz a csapatnak – mondta Roberto Martinez, az Everton menedzsere.

Az átigazolás tényét immár a Ferencváros honlapja is megerősítette. „Klubunk és az Everton ma mindenben megegyezett egymással, így hivatalossá vált, hogy a Ferencváros bosnyák válogatott játékosa, Muhamed Besics a Premier League-ben szereplő egyesületben folytatja pályafutását; ötéves szerződést kötött a liverpooli klubbal.”