Nemzetközi foci

Az NB I adja a gerincet

A magyar U19-válogatott keretében több élvonalbeli rutinnal rendelkező játékos is helyet kapott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton rajtol az U19-es Európa-bajnokság. A kontinensviadalnak Magyarország ad otthont: a nyolc csapat négy helyszínen, Budapesten, Felcsúton, Pápán és Győrben csatázik a július 31-i döntőbe kerülésért. A magyarok az A-csoportba kaptak besorolást; ellenfelünk Ausztria, Portugália és Izrael lesz.

Mészöly Géza szövetségi edző csütörtökön hirdette ki 18 fős keretét: a csapatban négy légiós mellett 14 olyan játékos kapott helyet, aki a hazai bajnokságban nevelkedik.

Németh Márió a legrutinosabb

A csapat legrutinosabb tagjának a Szombathelyi Haladás középpályása, Németh Márió számít: ő játszotta a legtöbb élvonalbeli találkozót a keretben (31). Két gól fűződik a nevéhez az első osztályban, míg a második vonalban 18 meccsen ötször, a harmadosztályban pedig egy meccsen egy alkalommal volt eredményes.

Kalmár Zsolt neve is ismerősen csenghet a hazai futball rajongóinak: a Győrrel bajnokságot nyerő tehetség 23 meccsen jutott szóhoz az OTP Bank Ligában, ezeken összesen három gólt jegyzett. A két játékoson kívül további két labdarúgó játszott már legalább tíz meccset az NB I-ben: a szombathelyi Medgyes Zoltán, valamint a honvédos Bobál Gergely egyaránt tíz-tíz bajnokival rendelkezik.

A keretben rajtuk kívül négy játékos mutathatta meg magát a legmagasabb osztályban: a ferencvárosi Nagy Dominik még a Pécs színeiben kapott lehetőséget háromszor, míg Asztalos Dávid (MTK), Bobál Dávid (Bp. Honvéd) és Mervó Bence (Győri ETO) egy-egy meccsen bizonyíthatott.

Második számú kapusunk, Hrabina Alex eddig az NB III-ban játszott tétmeccset, csakúgy, mint Lenzsér Bence (Győr), Farkas Zoltán (Győr) és Balogh Norbert (DVSC/Létavértes). A következő szezont az élvonalbeli újonc Dunaújvárosnál kölcsönben töltő Zsótér Donát (Videoton) a harmadosztály mellett tavaly már az NB II-ben is megmutathatta magát, míg Talabér Attila (MTK) egyelőre az U21-bajnokságban kapott szerepet.

Még várat a debütálás a légiósoknak

A négy légiósunk közül az első számú kapus, Székely György idén már leülhetett az 1860 München tartalékcsapatának kispadjára, ám egyelőre csak az U21-bajnokságban őrizhette tétmeccseken a kaput. Varga Szabolcs a holland Heerenveen keretét erősíti, ő szintén az U21-ben jutott eddig szóhoz; az AC Milanban szereplő Tamás Krisztián, valamint a szintén olasz Atalanta magyarja, Forgács Dávid pedig egyaránt a tartalékcsapatokban kapott helyet. Előbbi a rangos UEFA Ifjúsági Ligában is pályára lépett az előző szezonban.

Olvasói sztorik