Hírek

Rajtol az év hazai futballeseménye

Szombaton négy mérkőzéssel veszi kezdetét a hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A négy helyszínen, nyolc csapat részvételével zajló korosztályos kontinensviadal az év legfontosabb hazai labdarúgó-eseménye, amelyen a magyar válogatott mellett Ausztria, Portugália, Izrael, Németország, Szerbia, Bulgária és Ukrajna vesz részt.

A Mészöly Géza vezette magyar válogatott célja a jövő évi U20-as világbajnokságra való kijutás, ehhez az első hatban, vagyis csoportjában az első háromban kell végeznie a csapatnak. A két négyes csoport első két-két helyezettje jut az elődöntőbe, melynek győztesei mérkőznek meg az aranyéremért július 31-én, a Szusza Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott Ausztria fiataljai ellen kezdi meg szereplését szombaton 18.30-ad kezdettel az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, az A-csoport másik mérkőzésén, a felcsúti Pancho Arénában Portugália és Izrael találkozik 18 órától. A B-csoportban Ukrajna–Szerbia (Győr, 17.15) és Németország–Szerbia (Győr, 20.15) mérkőzéseket rendeznek az első játéknapon.

Az Európa-bajnokság mérkőzései közel kétéves előkészítés után, az UEFA és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös szervező munkájával valósulnak meg. A hazai szövetség részéről Igaz András tornaigazgató vezetésével összesen 350-en dolgoznak a viadal sikerességéért. A Magyarországra érkező válogatottak, UEFA-delegáltak, játékvezetők Győrben, az ETO Parkban, valamint Budapesten a Novotel Budapest City és a Novotel Danube hotelekben szállnak meg. A torna mérkőzéseit az Eurosport két csatornája közvetíti, a magyar válogatott összecsapásait a Duna TV és a Kossuth Rádió is élőben tűzi műsorra.

A magyar válogatott második csoportmérkőzésére, a portugálok elleni felcsúti találkozóra elővételben elfogyott az összes belépőjegy, az osztrákok ellen nyitómeccsre és az izraeliek elleni, július 25-i összecsapásra még kaphatóak belépők a Szusza Ferenc Stadionba. Az Európa-bajnokságra szóló jegyeket interneten a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, személyesen országszerte a Ticket Express partnerirodáiban lehet megvásárolni. A mérkőzésekre szóló belépők ötszáz forintba kerülnek, de nagyobb csoportok kedvezménnyel nézhetik meg az összecsapásokat, tíz fő esetén kétszáz forint, ötven fő esetén mindössze száz forint a jegyár.

A szombati, Ausztria elleni nyitányon a Magyar Labdarúgó Szövetség több mint hatezer diáknak és utánpótlás-focistának biztosít lehetőséget a helyszínen való szurkolásra, ők 120 busszal érkeznek az ország minden tájáról Budapestre, és a Szusza-stadionban kialakított szurkolói zónában készülhetnek a mérkőzésre.

Az Európa-bajnokság himnuszát a Honeybeast zenekar jegyzi, a Hazai pálya című dalhoz készült klip a YouTube-on és az U19-es válogatott hivatalos Facebook-oldalán is megtekinthető. Ugyancsak a hivatalos Facebook-oldalon érhető el az Európa-bajnokság hivatalos tippjátéka, ahol értékes nyereményekért lehet tippelni a mérkőzések eredményeire.

Olvasói sztorik