Nemzetközi foci

A desszert után jött a számla

Tomiszlav Szivics szerint magabiztos, szép játékkal jutott tovább a Diósgyőr; Thomas Doll a gólszerzési vágyat hiányolta a Fradiból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr 4-1-re nyert a máltai Birkirkara vendégeként az Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, így kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel jutott tovább. Azt, hogy a magyar csapat kivel találkozik a következő körben, egyelőre nem lehet tudni, ugyanis a bolgár Liteksz Lovecs és moldovai Veris Chisinau párharcának visszavágóját a nagy esőzés miatt elhalasztották, és várhatóan pénteken, új helyszínen pótolják.

Paul Zammit, a Birkirkara edzője: – Ez egy egészen más mérkőzés volt, mint a magyarországi, tele fordulattal. Az első félidőt nagyon lassan kezdtük, de a kapott gól után jól reagáltunk. A második félidőben próbáltunk nyomni, mert hátrányban voltunk, de a hibákat, amit elkövettünk, megbüntette a DVTK. A helyzeteket megteremtettük, azonban velünk ellenben a Diósgyőr nem csak kialakította, hanem értékesítette a helyzeteket. Gratulálok a DVTK-nak és a legjobbakat kívánom neki.

Tomiszlav Szivics, a DVTK edzője: – Hoztuk a kötelezőt, gratulálok a csapatnak. Egy pillanatra sem gondoltam arra, hogy nem sikerül a továbbjutás. Már az első mérkőzés után is mondtam – amikor néhányan kritizáltak –, hogy az étteremben is a desszert után jön a számla. Elértük a célunkat, továbbjutottunk magabiztos, szép játékkal. Ahhoz is gratulálok, hogy hat pontot szereztünk a magyar focinak és örömet okoztunk a sok DVTK-szurkolónak, köszönöm azoknak, akik Máltára is eljöttek szurkolni.

(forrás: dvtk.eu)

https://www.youtube.com/watch?v=F4dzYaJ2evM

A Ferencváros 2-1-re nyert a Puskás-stadionban a máltai Sliema Wanderers ellen a visszavágón, így 3-2-es összesítéssel jutott tovább. A következő körben a horvát HNK Rijeka lesz az ellenfele. Rendkívül alacsony színvonalú és sok technikai hibával találkozót láthatott a közönség, amely sokszor hangot is adott nemtetszésének.

Thomas Doll, az FTC edzője: – Ahhoz képest, ahogy tíz nappal ezelőtt játszottunk, az első félórában jól szerepeltünk. Látszott, hogy frissebbek vagyunk, a srácok jobban megismerték egymást. A harmincadik perc után azonban sok labdát veszítettünk, ezzel helyzetbe hoztuk a Sliema játékosait. Sajnos az elmúlt szezonhoz hasonlóan, a gólhelyzeteinket rossz arányban értékesítjük. Tavaly is sok meccsünket nyertük csak egy góllal. Sokkal nagyobb gólszerzési vággyal kellene a kapu előtt játszanunk, ebben mindenképpen javulnunk kell. Érezhető volt, hogy nem tudtunk megnyugodni, főként kettő-egyes vezetés után. Sem én, sem a csapat nem vagyunk elégedettek, de pozitívum, hogy egy körrel beljebb vagyunk, egy hét múlva jobbnak kell lennünk.

(forrás: fradi.hu)

Alfonso Greco, a Sliema edzője: – Már arra a tényre is büszkék lehetünk, hogy meccsben voltunk a Ferencvárossal. Tudtuk, hogy a Fradi technikailag és a játék terén is jobb csapat nálunk. Nem ezen a mérkőzésen kellett volna kivívnunk a továbbjutást, hanem a hazai találkozón, ott kellett volna veszélyesebbnek lennünk, és nehezebb helyzetbe hoznunk ellenfelünket. Amikor bementem az öltözőbe, gratuláltam a srácoknak, nem kell szégyenkezve hazautaznunk. Nem emelnék ki egyetlen játékost sem, mindenki hozzátette a magáét, de ha muszáj lenne választanom, akkor Stanley Ohawuchit említeném, ő erősebb ligában is megállná a helyét. Egyedül azonban ő sem lett volna elég ehhez, a csapat sikere az, hogy nehézzé tudtuk tenni a továbbjutást az FTC számára.

(forrás: ulloi129.hu)

https://www.youtube.com/watch?v=xaiysNl9-9Q

Olvasói sztorik