Nemzetközi foci

17-én született, kirakták a keretből

A spórolás miatt a játékosok maguk főznek, mosnak a Leeds Unitednél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!Érdekes dolgok történnek az angol másodosztályú Leeds United háza táján.

A csapatot idén januárban a korábban a Cagliarit birtokló olasz vállalkozó, Massimo Cellino vásárolta meg, ám azóta sem dúskál az anyagiak terén a 2001-ben még BL-elődöntőt játszó klub.

Az edzőközpontban például bezárták a konyhát, így ha a játékosok nem akarnak éhen halni, maguknak kell gondoskodniuk az ellátmányról. Sőt, az edzőfelszereléseket is saját maguknak kell mosni, a koszos mezeket pedig csak akkor vállalja a klub, ha azt kifizetik a játékosok.

Nem ez azonban az egyetlen furcsaság a Leedsnél. Az új tulajdonos ugyanis retteg a 17-es számtól. Olyannyira, hogy előző klubjánál, a Cagliarinál lecseréltette a székén lévő számot 16B-re. Megrögzött babonáját a szigetországba is magával cipelte, a The Guardian beszámolója szerint ugyanis megtiltotta Dave Hockaday menedzsernek, hogy elvigye az olaszországi edzőtáborba a gárda 36 esztendős hálóőrét, Paddy Kennyt, akinek május 17-én van a születésnapja, mert szerinte rossz szerencsét hoz a csapatnak. A rutinos kapus valószínűleg távozik a Leedstől.

Az már szinte természetes lépésnek tűnt, hogy megtiltotta a játékosok számára a 17-es mez viselését.

Cellinonak egyébként állítólag a lila színtől is borsódzik a háta.

Olvasói sztorik