Nemzetközi foci

Neuert méltatják a németek

Egyáltalán nem hozták zavarba a társakat a kapus bátor kijövetelei.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy csatában, hosszabbítás után jutott a legjobb nyolc közé Németország. A Nationalelf a nyolcaddöntőben Algériával csapott össze, de nem sikerült döntésre vinni a párharcot a rendes játékidőben – 0-0-val ért véget a kilencven perc. A ráadás első perceiben aztán André Schürrle vette be az afrikaiak kapuját, majd a végén Özil is lőtt egyet, így a hosszabbítás hosszabbításában esett algériai gól már csak a szépítésre volt elég.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Schürrle a válogatott kapusát, Manuel Neuert méltatta.

– Mindannyian tudjuk, hogy Manuel a világ legjobb kapusa – mondta Schürrle a remek védéseket és kiváló ütemű kijöveteleket bemutató hálóőrről. – A mostani meccsen is nagyon meggyőző volt. Minden keresztlabdát lehúzott, és mindent megfogott, ami a kapuja felé ment. Ő egyszerűen egy remek srác.

A válogatott kapusedzője, az egykori klasszis kapus, Andreas Köpke sem ment el szó nélkül Neuer teljesítménye mellett.

– Manuel fantasztikusan védett – kezdte Köpke. – Nagyon fontos láncszeme volt a csapatnak, nagyon együtt élt a játékkal. Nagyon is érzi ezt, kiválóan tudja követni a meccset. Senki sem izgult a kispadon a kijövetelekkor vagy a beadásoknál, hiszen mindenki tudta, hogy Neuer tudja, mit csinál. Remek teljesítményt nyújtott. Az ő szavainak súlya van a csapaton belül. Hihetetlenül fontos számunkra, ezért is örültünk nagyon, hogy hamar felépült a sérüléséből.

A végén maga a kapus is megszólalt. Főleg a bátor kijöveteleiről kérdezték az újságírók

– Nem ácsorgok az ötösön belül – mondta Neuer. – Mindig úgy helyezkedek, hogy bármikor ki tudjam segíteni a védőimet, és tisztázni tudjak az indításoknál. Én ilyen kapus vagyok. Fontos, hogy a védőim tudják, érezzék, hogy ott vagyok mögöttük. Ez bizalmi kérdés köztem és a védők között.

Olvasói sztorik