Nemzetközi foci

Megduplázott fizetések a FIFA-ban

A végrehajtó bizottság Brazíliában tartózkodó tagjai napi hétszáz dolláros zsebpénzt kapnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel kapcsolatos újabb fejleményekről, pénzügyi machinációkról számolt be a The Sunday Times. A tekintélyes brit lap cikke a FIFA-kritikusok malmára hajtja a vizet, hiszen állítólag a végrehajtó bizottság 25 tagjának éves költségtérítése százezerről kétszázezer dollárra nőtt. A szerző hangsúlyozza, hogy számos dokumentumok (köztük banki nyilatkozatok is) rendelkezésre álltak bizonyítékként.

Egy meg nem nevezett bizottsági tag azt mondta, hogy a korrupció megelőzése érdekében döntöttek a pénzösszeg megemeléséről, hiszen így a vitatott bónusz kifizetéseket megtiltották. Ezek évente körülbelül 75 ezer dollárt tettek ki, de a világbajnokság években a kétszázezret is elérték.

Különösen pikáns az előző, 2010-es világbajnoksággal kapcsolatos pénzeloszlás, amely a Sunday Times információja szerint ugyancsak kétszázezer dollár volt, és a tagok pontosan egy nappal a 2022-as vébé helyszínéről döntő szavazás előtt kapták meg. Ezt követte a mai napig ellentmondásos, korrupciógyanús döntés a katari rendezésről.

A végrehajtó bizottsági tagok állítólag napi hétszáz dolláros „zsebpénzt” kapnak jelenleg is, a brazíliai tartózkodásuk alatt ezeket svájci számlákra utalják. Az újság lehet egy szakértő, hogy beszéljen, lát lehetőséget a csalás miatt ezt a gyakorlatot.

Olvasói sztorik